7000 de lei în conturi de pe 24 martie. Un singur lucru trebuie să facă românii pentru a încasa suma

Programele "Rabla Plus" și "Rabla clasic” vor fi lansate pe 24 martie și urmăresc eliminarea a 100.000 de mașini vechi.
Filip Stan
22 mart. 2023, 19:03
7000 de lei în conturi de pe 24 martie. Un singur lucru trebuie să facă românii pentru a încasa suma

Rabla 2023. Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat că programele „Rabla Plus” și „Rabla clasic” vor fi lansate vineri. Programul „Rabla” va primi 1,5 miliarde de lei de la Ministerul Mediului pentru eliminarea din circulație a cel puțin 100.000 de mașini vechi.

„Pe 21 aprilie pornește Programul “Rabla Local”. Înainte de această dată se va derula sesiunea de înscriere a autorităților publice locale în program. Fac un apel către toate UAT-urile, toate primăriile care vor să se înscrie în program, să se grăbească cu adoptarea hotărârilor de Consiliul Local de înscriere în program, imediat după publicarea ghidului în Monitorul Oficial, astfel încât înscrierea să se facă în timp util și pe 21 aprilie să putem lansa programul”, a declarat Tanczos Barna.

Vouchere de vacanţă 2023 şi pentru angajaţii de la privat. Cei 3000 de lei se deduc din impozitul pe venit

Prima de casare pentru o maşină veche va ajunge acum la şapte mii de lei, iar dacă vor fi predate două maşini, valoarea ecotichetului ajunge la 10.000 de lei. Cine are în plan cumpărarea unei maşini electrice va trebui să ţină cont de faptul că ecotichetul se acordă doar dacă maşina costă mai puţin de 75.000 de euro. De asemenea, trebuie predată o rablă la schimb. Bugetul pentru aceste două programe este anul acesta de 1,5 miliarde de lei.

În luna aprilie va fi lansat programul „Rabla Local”, care va fi derulat în parteneriat cu autoritățile locale. Bugetul acestui program este de 240 de milioane de lei, la care se adaugă încă 20% din partea autorităților locale.

Prin acest program, cei care se decid să renunţe la o maşină mai veche de 15 ani primesc 3.000 de lei, din care 2.400 de lei îi achită Ministerul Mediului iar restul autoritatea locală.

Vouchere de 3000 de lei pentru aceşti români. Condiţia obligatorie pentru a primi banii pe card în martie

Rabla Local este un program despre care am vorbit foarte mult cu domnul primar Boc prin Asociația Municipiilor. Inițial, noi am avut o propunere de finanțare de fifty-fifty, respectiv 50% AFM, 50% autoritățile locale. I se datorează domnului Boc acel 80% care astăzi este povara noastră și doar 20% a rămas pe autoritățile locale. Mă bucur că am ajuns la acest consens șiimplementăm împreună aceste programe. În 21 aprilie pornește programul Rabla Local. Înainte de această dată, se va desfășura sesiunea de înscriere a autorităților publice locale în program. Fac un apel către toate primăriile și UAT-urile care vor să se înscrie în program să se grăbească cu adoptarea hotărârilor de consiliu local de înscriere în program imediat după aprobarea hotărârilor, să putem lansa programul. Pe 21 aprilie, cetățenii încep înscrierea în program pe o platformă unică națională. După înscriere, implementarea efectivă se face de către primărie: primirea dosarelor, analiza lor și plata”, a mai arătat ministrul.

Programul Rabla Local este desinat persoanelor fizice, nu și persoanelor juridice. Iată care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite de persoanele care doresc să beneficieze de acesta:

  • Să aibă domiciliul sau reședința pe raza primăriei la care face solicitarea,
  •  Să dețină un autovehicul uzat, cu o vechime mai mare sau egală cu 15 ani și cu o normă de poluare EURO 3 sau mai mică. Mașina să fie înmatriculată pe numele solicitantului de cel puțin 5 ani și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective,
  •  Să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local și cel de stat,
  • Să nu aibă condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului,
  • Să nu folosească aceeași mașină pentru a obține alte finanțări din alte programe.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare
Fanatik.ro
Orașul din România unde găsești cele mai ieftine apartamente. Prețurile pornesc de la 6.000 de euro pentru o locuință mobilată și utilată. Ai Pepco, dar și Kaufland la doar doi pași
Capital.ro
Cutremur după gratii în cazul Caracal. Gheorghe DINCĂ...
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Bani de la stat pentru românii care vor mașini electrice! Ce trebuie să facă?
Adevarul
Caravană electorală, atacată cu bâtele într-o comună din județul Buzău VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Vremea devine insuportabilă. Temperaturi de speriat în România
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
wowbiz.ro
Scene cutremurătoare la morgă, după ce părinții Raisei au mers să ridice trupul neînsuflețit al micuței: "În loc să-mi îmbrac copilul de viu, mi-l îmbrac de mort"
Cancan.ro
LIVE VIDEO | Marea finală Survivor All Stars 2024: Și câștigătorul este…
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Raisa ar fi fost ucisă pentru o bucată de pâine. Verișorul copilei a avut un exces de furie în momentul în care a fost nevoit să-și împartă hrana
Capital.ro
S-a decis plata a cel puțin 2000 LEI. Banii intră direct pe card. Cerere obligatorie până la 31 iulie
StirileBZI
Creșterea salariului minim va duce la un val de scumpiri. Experții spun că este un efect de domino
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
RECALCURAREA PENSIILOR se va putea face RAPID! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'