Rabla Local s-a amânat pentru 2023. Mii de români aşteaptau 3000 de lei pe card în acest an!

Ghidul programului privind casarea autovehiculelor uzate va suferi modificări, urmând ca sesiunea de lansare să aibă loc în prima parte a anului 2023, a anunțat Administraţia Fondului pentru Mediu.

02 nov. 2022, 21:16
Rabla Local s-a amânat pentru 2023. Mii de români aşteaptau 3000 de lei pe card în acest an!

Rabla Local. Ghidul programului privind casarea autovehiculelor uzate va suferi modificări, urmând ca sesiunea de lansare să aibă loc în prima parte a anului 2023, a precizat, miercuri, într-un comunicat de presă, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

„Administraţia Fondului pentru Mediu intenţionează să simplifice procedurile de accesare a proiectelor finanţate din Fondul pentru mediu prin descentralizarea unor programe, cu ajutorul primăriilor care se vor implica direct în analiza şi implementarea proiectelor, aşa cum este cazul Programului de casare a autovehiculelor uzate. În acest context, ghidul Programului privind casarea autovehiculelor uzate va suferi modificări, urmând ca sesiunea de lansare să aibă loc în prima parte a anului 2023. Perioada şi modalitatea de depunere a cererilor de finanţare, însoţite de documentaţia aferentă, se vor stabili prin dispoziţia preşedintelui AFM„, a transmis instituţia.

RABLA LOCAL 2022 a fost amânat din nou. Ce se întâmplă cu românii care aşteptau 3000 de lei pe card

La finele lunii august, AFM anunţa că unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale Municipiului Bucureşti îşi vor putea crea conturi de utilizator, începând din 23 septembrie 2022, pentru înscrierea în Programul Rabla Local privind casarea autovehiculelor uzate, iar ulterior, în perioada 30 septembrie 2022, ora 10:00 – 25 noiembrie 2022, ora 14:00, sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare, solicitanţii vor putea depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică.

RABLA 2022. 3.000 de lei în schimbul mașinii mai vechi de 15 ani. Ghidul de finanțare a apărut în Monitorul Oficial
Pe data de 22 septembrie, instituţia informa, într-un comunicat de presă, că programul Rabla Local s-a amânat, iar procedura de creare a conturilor de utilizator va demara pe 14 octombrie 2022.

La începutul lunii octombrie, directorul de Comunicare din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mihai Drăgan, declara că prima ediţie a programului „Rabla local”, prin care cetăţenii îşi vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei, va începe la jumătatea lunii octombrie.