Rabla pentru becuri 2022. Câţi bani primesc românii pentru schimbarea becului vechi. Anunţul făcut de ministrul Mediului

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a făcut noi declaraţii privind banii pe care îi vor primi românii care îşi vor înlocui becurile vechi cu unele pe LED.

28 sept. 2022, 11:47
Rabla pentru becuri 2022. Câţi bani primesc românii pentru schimbarea becului vechi. Anunţul făcut de ministrul Mediului

Rabla pentru becuri 2022. Ministrul Mediului a anunţat că programul va fi lansat în curând, iar românii care îşi vor înlocui vechile becuri vor beneficia de un voucher în valoare de 200 de lei.

Rabla pentru becuri 2022. Ministrul Mediului: „Trebuie să vorbim despre soluțiile cu efect real”

Citeşte şi Vouchere sociale 2022. Mai sunt de primit 500 de lei înainte de Sărbători. Ce trebuie să faci dacă nu ai primit cardul

Ministrul Mediului a explicat că pentru a beneficia de voucherul în valoare de 200 de lei, românii vor trebui să predea un bec vechi.

„Trebuie să vorbim despre soluțiile cu efect real, pentru că vorbim de gospodării unde schimbarea becurilor va avea un efect de 50%, dar vorbim de gospodării unde schimbarea becurilor nu atinge nici 5% pentru că acolo unde sunt foarte multe instalații electrice consumatoare, schimbarea becurilor nu va aduce un avantaj”, a explicat Ministrul Mediului la TVR.

Tanczos Barna spune că în locuințele în care se utilizează televizorul sau radioul, consumul este mai mare, deci este nevoie de schimbarea becurilor ce consumă mai mult decât unele eficiente energetic. În acest sens, propunerea AFM este de a oferi oamenilor câte un voucher în valoare de 200 de lei.

„În gospodăriile unde este un televizor și un aparat radio, acolo da, schimbarea becurilor poate însemna un pas uriaș înainte. Unii cetățeni vor aplica pentru așa ceva, alții merg să își ia becurile noi, mai eficiente, și nu așteaptă un program național.

Propunerea AFM este un voucher cu o valoare de 200 de lei și trebuie dus la un centru becul vechi, e același principiu care se aplică și la celelalte programe Rabla. Aduci un bec vechi și primești un voucher pentru a cumpăra unul mai eficient din punct de vedere energetic”, a spus mai explicat Tanczos Barna.

Ministrul a precizat că voucherul nu va fi condiționat de numărul de becuri predate.

Citeşte şi FACTURI energie electrică, top iulie 2022. Furnizorii care te lasă şi cu bani de vacanţă