RACHEL LOUISE CARSON, mama tuturor mişcărilor ecologiste de pe Glob

Publicat: Marţi, 27 Mai 2014 01:32 // Actualizat: Marţi, 27 Mai 2014 01:32 // Sursa: romaniatv.net

RACHEL LOUISE CARSON este considerată drept persoana care a pus bazele mişcării ideologice de protejare şi prezervare a mediului, lucrarea sa Primăvara Liniştită, apărută în anul 1962, stând la baza proiectelor ecologice de mai târziu.

RACHEL LOUISE CARSON este privită şi acum, la 107 ani de la naştere şi 50 de ani de la moarte, drept "mama" tuturor mişcărilor ecologiste de pe Glob, conceptele sale fiind cele care au dezvoltat ideea de protecţie a mediului.

În lucrările sale, RACHEL LOUISE CARSON susţinea că substanţele chimice sintetice, în special ierbicidele, vor cauza epidemii în masă şi vor afecta mortal foarte multe animale sălbatice. De altfel, Environmental Defense Fund a determinat la sfârşitul anilor '60 interzicerea folosirii pesticidului DDT în agricultură, legea fiind votată ca urmare a impactului cărţii lui RACHEL LOUISE CARSON, Primăvara Liniştită.

Citeşte şi RACHEL LOUISE CARSON, 107 ani de la naştere, GOOGLE DOODLE inedit

Utilizarea limitată a DDT în combaterea vectorilor patogeni continuă și în prezent, în anumite părți ale lumii și rămâne controversată. Moștenirea cărții a fost de a produce o conștientizare mult mai mare a problemelor de mediu și de interes în modul în care oamenii afectează mediul. Cu acest nou interes s-a dezvoltat şi preocuparea spre probleme cum ar fi poluarea aerului și scurgerile petroliere. S-au format noi grupuri de presiune, în special Greenpeace și Friends of the Earth, precum și organizații locale importante.

Jacques Dufresne scria în anul 2000, referitor la RACHEL LOUISE CARSON: "Ea este cea care a lansat mişcarea ecologistă, a obţinut interzicerea DDT etc. Înainte de Silent Spring nu existau ministere ale mediului, iar cuvântul poluare era folosit în franceză mai ales în al doilea sens atribuit de dictionarul Littré…".

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 mai 14:40
...Liniştită, apărută în anul 1962, stând la baza proiectelor ecologice de mai târziu. Citește mai departe…

...
27 mai 05:09
...class="item-date">
on May 26, 2014
RACHEL LOUISE CARSON este considerată drept persoana care a pus...
27 mai 01:58
...Liniştită, apărută în anul 1962, stând la baza proiectelor ecologice de mai târziu. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
27 mai 01:50
...apărută în anul 1962, stând la baza proiectelor ecologice de mai târziu. Citește mai departe… Citeste Tot Da si tu mai...
27 mai 01:38
...
RACHEL LOUISE CARSON este considerată drept persoana care a pus bazele...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H