Rachete ruseşti au survolat oraşul Cernăuţi, la mai puţin de 50 de kilometri de graniţa cu România

Alarmele antiaeriene au fost declanşate joi în regiunea Cernăuţi, din Ucraina, după ce mai multe rachete ruseşti au fost survolat zona, unele fiind chiar filmate. În zona respectivă trăiesc numeroşi cetăţeni de origine română, iar regiunea se află la nici 50 de kilometri de graniţa cu România.

14 oct. 2022, 10:30
Rachete ruseşti au survolat oraşul Cernăuţi, la mai puţin de 50 de kilometri de graniţa cu România

La ora 15:40 sirenele au răsunat în toate localitățile din regiune, iar șeful Administrației Militare de Stat Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a comunicat că spațiul aerian al nordului Bucovinei a fost survolat de câteva rachete rusești. Administrația Militară i-a rugat pe cernăuțeni să nu părăsească adăposturile.

Pe canalele de Telegram din regiunea Cernăuți au fost publicate mai multe clipuri video cu zborul a cel puțin 2 rachete filmate la 50 km de granița cu România, informează Libertatea. Tot aici a apărut varianta că una dintre rachete ar fi fost doborâtă, dar până în acest moment nu există nicio confirmare oficială în acest sens.

Până acum, regiunea Cernăuți a avut cel mai puțin de suferit în războiul ruso-ucrainean.

Citeşte şi: În cazul unui atac nuclear rus în Ucraina, Occidentul ar „aneantiza” militar armata rusă, ameninţă Borrell la Bruges. Putin trebuie să înţeleagă că UE, SUA şi NATO ”nu blufeză nici ele”

Administrația Militară de Stat Cernăuți a informat că a fost activat sistemul de apărare antiaeriană. La câteva minute după survolul rachetelor deasupra regiunii Cernăuți, canalele de Telegram au informat despre bombardarea unui obiect militar pe teritoriul regiunii Lvov. Explozii au fost auzite și în regiunea Ternopol.

Pe 10 octombrie Guvernatorul regiunii Cernăuți Ruslan Zaparaniuk a declarat că „deasupra regiunii Cernăuţi n-a fost doborâtă nici o rachetă a inamicului”.

Citeşte şi: Zelenski, apel disperat la FMI şi Banca Mondială pentru a putea plăti salariile bugetarilor din Ucraina