RADET solicită ELCEN pornirea CET Grozăveşti. Răspunsul ELCEN

RADET București a cerut, marți, ELCEN pornirea CET Grozăvești până la finalizarea lucrărilor de revizie la CET Sud pentru alimentarea în condiții normale a tuturor consumatorilor racordați la sistemul de termoficare al Capitalei.

14 iun. 2016, 11:05
RADET solicită ELCEN pornirea CET Grozăveşti. Răspunsul ELCEN

„Având în vedere afirmațiile făcute în spațiul public potrivit cărora ELCEN furnizează agent termic primar în baza comenzii primite zilnic de la RADET București, am solicitat societății pornirea CET Grozăvești până la finalizarea lucrărilor de revizie la CET Sud. Cererea a fost făcută pentru alimentarea în condiții normale a tuturor consumatorilor racordați la sistemul de termoficare al orașului”, se arată în solicitarea RADET către ELCEN.

Citeşte şi RADET: ELCEN nu a respectat calendarul de revizii comunicat iniţial

În replică, Elcen a anunţat că sistează lucrările de reparaţii şi renunţă la reviziile planificate ale termoficării din Bucureşti Sud începând de miercuri, 15 iunie, măsură care va pune la dispoziţia RADET conductele magistralei din sud pentru a tranzita energia termică produsă în CTE Progresu, astfel încât bucureştenii din cartierul Colentina să poată beneficia de apă caldă.

Totodată, ELCEN a furnizat, marţi, o informare potrivit căreia nu poate face faţă cererii consumatorilor, însă livrează apa caldă către RADET conform comenzilor primite.

„Pentru informarea opiniei publice privind asigurarea apei calde în Capitală, vă aducem la cunoștință că Electrocentrale București (ELCEN) produce și livrează apă caldă în parametrii comandaţi de RADET București, după cum urmează:

În intervalul orar 06:00 – 18:00, Electrocentrale București (ELCEN) furnizează apă caldă în parametrii comandaţi de RADET București. Astfel, potrivit datelor furnizate de dispeceratul ELCEN din această dimineață, vă informăm următoarele:

Temperatura solicitată de RADET pentru CTE Progresu este de 85-87 grade Celsius; temperatura furnizată de ELCEN este de aproximativ 87 grade Celsius

Pentru CTE București Vest, RADET a solicitat la ora 06:00 o temperatură de 85 grade Celsius, iar ELCEN a furnizat în jurul valorii de 85 grade Celsius”, se arată în comunicatul ELCEN.