Radiografie şocantă: Cum arată faţa unei femei, după 14 ani de SOLAR

Cercetătorii din Marea Britanie au pornit o campanie, prin care doresc să arate pericolele la care se expun oamenii şi în special tinerele, atunci când se duc la solar. Radiografia arată cât de mult este afectată faţa unei femei, după ce a mers regulat la solar, timp de 14 ani.

08 feb. 2013, 07:37

Kelly Hughes, femeia în vârstă de 30 de ani, a început să meargă la solar de la o vârstă fragedă. Ea a început să folosească astfel de aparate de la vârsta de 16 ani, când încă era în liceu, scrie Daily Mail.

Razele UV, produse de astfel de aparate sau soarele în exces, pot duce la distrugerea ADN-ului pielii, care, în timp, poate duce la cancer de piele.

„Mă duceam mai des iarna, deoarece nu voiam să arăt palidă. Pielea mea este pistruiată şi ştiam că risc să fac cancer, dar am preferat să nu mă gândesc la acest lucru. În facultate am fost tot timpul bronzată. Rezultatele radiografiei m-au şocat”, a declarat Kelly, după ce a văzut radiografia.

Potrivit unui studiu britanic, doar o simplă vizită lunară la solar creşte riscul de cancer cu peste 50 de procente. Cancerul de piele se află pe locul secund, între cele mai cunoscute tipuri de cancer, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 şi 34 de ani.

Solarul este periculos şi pe termen scurt. O fată de 15 ani din Marea Britanie a suferit arsuri teribile pe întreg corpul după ce i s-a permis, în mod ilegal, să folosească solarul dintr-o sală de fitness.