Radovan Karadjici face aluzie la terorişti: Europa nu îşi dă seama cu cine s-au confruntat sârbii

În prima sa reacție după verdictul Tribunalului Penal Internațional de la Haga, primul președinte al Republicii Srpska, Radovan Karadzic, a declarat că nici măcar după atacurile de la Paris și Bruxelles, tribunalul și Europa nu îşi dau seama cu cine s-au confruntat sârbii bosniaci în anii '90 ai secolului trecut, relatează cotidianul belgrădean Vecernje Novosti, citat de agenția Tanjug.

25 mart. 2016, 11:32
Radovan Karadjici face aluzie la terorişti: Europa nu îşi dă seama cu cine s-au confruntat sârbii

‘Este un dezastru și nu-mi vine să cred ce fel de verdict am primit. Se bazează pe improvizații, presupuneri, speculații, indicii, și mai puțin pe fapte’, a declarat joi Karadzic după anunțarea verdictului, într-o discuție cu avocatul său Goran Petronijevic, scrie Vecernje Novosti.

Citeşte şi Radovan Karadzic, vinovat de genocid la Srebrenica şi condamnat la 40 de ani de închisoare

Fostul lider politic al sârbilor bosniaci, Radovan Karadjici, a fost condamnat joi de Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) la 40 de ani de închisoare pentru genocid și crime împotriva umanității în timpul războiului din Bosnia.

Karadjici a fost găsit vinovat de genocid pentru masacrarea a aproape 8.000 de bărbați și băieți musulmani la Srebrenica în iulie 1995, cel mai sângeros masacru comis în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial.