Radu Banciu, reacţie dură despre RELIGIA ÎN ŞCOLI: „Lăsaţi-ne dracului în pace”

Radu Banciu a vorbit în termeni duri despre studierea religiei în școli pe care o consideră inutilă.

04 mart. 2015, 14:48
Radu Banciu, reacţie dură despre RELIGIA ÎN ŞCOLI: „Lăsaţi-ne dracului în pace”

ORA DE RELIGIE din şcoli provoacă multe polemici. „Lăsați-mă să mă ridic împotriva acestei idioțenii a secolului XXI. Încă o dată spun. Religia nu este decât o poveste. Lăsați-ne dracului în pace. Este o minciună gogonată, o poveste. Așa putem să aduce ode cui vrem noi. Este incredibil câtă importanță se acordă unui lucru care nu are nicio legătură cu contemporaneitatea. Este o legendă și atât. Ne închinăm toată ziua ca niște tăntălăi. Nu este nicio diferență între a te închina la Dumnezeu și a te închina la un cântăreț de muzică populară sau la un fotbalist sau la un pește. Este o tâmpenie. Nu are nicio legătură. Fiecare își imaginează lumea cum crede el. Este o poveste. Este o păcăleală uluitoare. Băgați-vă mințile în cap. Sunt milioane de dumnezei și extratereștri. La care ne închinăm? Este o aiureală. Am ajuns să ne închinăm la vorbe goale? Religia este o vorbă goală pe care a alimentat societatea din cauze naturale. Haideți să ne lepădăm de asemenea prostii. Lăsați-i pe copii liberi. Fiecare are dreptul să spună ce vrea despre orice”, a spus Radu Banciu la B1 TV.

Ora de RELIGIE ÎN ŞCOLI, doar pe bază unei cereri din partea părinţilor. Termen limită: 6 martie

„Fiecare poate să se închine la absolut orice: la un porc, la un cobai, la un curcan. Lăsați-mă cu făcătul lumii. Asta ne interesează pe noi? Cine a făcut lumea? Mi se pare halucinant. Religia este capcana celor care au fost prinși în ea. Religia este o ipocrizie în care fiecare minte cum se pricepe   mai bine. Oameni curați nu există. Se duc la biserică toți borfașii neamului”, a mai spus Radu Banciu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că până marţi seară s-au înscris pentru orele de Religie 1.405.883 de elevi din cei aproximativ 3,1 milioane care pot opta pentru studierea acestei discipline. 

Înscrierea pentru participarea la ora de Religie se poate face până vineri 6 martie, decizia Curţii Constituţionale devenind executorie pe 9 martie.