Radu Banciu, victima unei farse geniale. Cum s-a făcut moderatorul de râs, în direct

Radu Banciu a făcut o confuzie enormă în emisiunea pe care o realizează la B1 TV, fiind convins că suporterii lui Olympique Marseille i-au dedicat un mesaj. În realitate, fotografia pe care a prezentat-o Banciu fusese trucată în photoshop.

22 sept. 2015, 12:01

Imediat după genericul emisiunii Lumea lui Banciu de la B1TV, moderatorul a început: „Bun găsit, dragi prieteni. Începem cu o informaţie care interesează, desigur, amicii noştri din Diaspora. Că se strânge laţul în general în jurul autorităţilor şi a celor care ne vor în continuare doar la această masă. Mă rog, ei nu ne-ar vrea nici aici, dar asta e deocamdată. Nişte imagini de aseară, de la Marsilia, de pe stade Velodrome, de la meciul Olympique Marseille – Olympique Lyonnais din Ligue 1. Iată-le!„.

Citeşte şi Radu Banciu, atac INCREDIBIL la adresa lui Hagi: A făcut blaturi toată viaţa

În acel moment, pe ecran a apărut o fotografie care reprezenta galeria lui Marseille la meciul de duminică, împotriva lui Lyon, iar în mijlocul peluzei se afla un banner pe care scria „Gracias Banciu”, alături de o poză cu Radu Banciu, cunoscut drept un fan al lui Olympique de Marseille. „Imaginea subsemnatului şi un banner în care mi se mulţumeşte în limba spaniolă. Că asta e limba oficială a stadionului după ce am avut antrenor argentinian, sezonul trecut, şi acum avem antrenor spaniol. Le mulţumesc prea plecat fanilor noştri şi în special românilor din Marsilia care, iată, cu ce bannere s-au prezentat aseară la un meci pe care l-a văzut toată Europa. Sigur, aceste imagini sunt confidenţiale, nu să le căutaţi la TV, dar încă o dată ca să ne facem datoria faţă de cei care s-au dus la stadion şi au plasat aceste imagini, aceste bannere acolo„, a continuat Radu Banciu, potrivit Prosport.

Imediat după emisiune, site-ul b1.ro a publicat ştirea conform căreia bannerul de pe Velodrome a fost afişat de românii din Marsilia care sperau ca Banciu să devină consul.

Citeşte şi Radu Banciu, scandal cu actorul Ion Haiduc

După scurt timp, pe Facebook a apărut şi dovada că imaginea prezentată de Banciu în emisiune este de fapt modificată în photoshop şi că moderatorul a căzut în capcana unui telespectator. Userul Grigore Silviu a postat mesajul: „Eu am editat această poză! Aseară, după meci, m-am gandit să fac un pic de mişto faţă de acel egal…„.