Radu Cristescu, atac dur la ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, care a lăudat Legea Anastasia: „Ai vorbit când trebuia să taci. Legea Anastasia e integral creația PSD”

Deputatul PSD Radu Cristescu a izbucnit pe Facebook după ce ministrul liberal al Justiției, Alina Gorghiu, ar fi încercat să tragă capital politic de pe urma tragediei de la 2 Mai, acolo unde doi tineri au fost uciși de un șofer drogat.

20 aug. 2023, 18:48
Radu Cristescu, atac dur la ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, care a lăudat Legea Anastasia: „Ai vorbit când trebuia să taci. Legea Anastasia e integral creația PSD”

Accidentul sângeros de la 2 Mai aduce scandalul în politică: Radu Cristescu sare la gâtul Alinei Gorghiu, căreia îi aminteşte că Legea Anastasia există datorită PSD, dar şi faptul că liberalul Florin Cîţu a fost prins beat și drogat la volan în SUA, lucru care nu a părut să-i deranjeze pe colegii de partid.

„Alinuțo, ai vorbit cînd trebuia să taci!

Alina Gorghiu, despre legea Anastasia: ”Această lege nu a fost dată întâmplător, ci pentru că România e pe primul loc în Europa la accidente în circulație. De astăzi suntem foarte serioși și nu mai glumim cu așa ceva. Cazul de la Constanța este absolut tragic”.

M-am emoționat!

Alinuțo, e urît să încerci să tragi capital politic de pe urma unei tragedii. Și mai urît e să te lauzi cu meritele altora. Legea Anastasia e integral creația PSD, nu a PNL. Dar nu despre asta e vorba.

Voi liberalii, ați făcut pe dos: ați făcut scut în jurul bețivului de Orban cînd a lovit o fetiță pe trecerea de pietoni, cu șprițul în nas, s-a vehiculat, și pînă la urmă l-ați scos basma curată, că doar erați la guvernare. Da, acel Orban pe care l-ați ales să vă conducă, autor de accident auto în anii 90, în 2000, în 2003, de două ori în 2007…

L-ați mai avut președinte/premier pe Cîțu, prins beat și drogat la volan în SUA, dar asta nu v-a deranjat. Știați toți, dar ați tăcut.

Și acum vii tu, Alinuțo, și decretezi: ”Fără toleranță legat de accidente provocate de persoane care se urcă băute, drogate sau fără permis la volan”?

Dragi liberali, terminați cu ipocrizia și cu lacrimile de crocodil.

Și rețineți: cînd vă alegeți bețivi și drogați să vă conducă – și să conducă și țara – să nu vă mai mirați că ați băgat România-n gard!…”, scrie deputatul PSD pe Facebook.

Reamintim că ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a lăudat Legea Anastasia, duminică la Câmpulung Muscel, precizând că trebuie promovată mai mult pentru ca tinerii şi lumea să ştie că şoferii care conduc fără permis, băuţi sau drogaţi şi provoacă accidente cu morţi nu beneficiază de suspendarea executării pedepsei.

Este o prioritate să gestionăm acest fenomen. Acestă lege trebuie promovată şi sper să daţi ca întotdeauna dumneavoastră cei din mass-media o mână de ajutor, pentru că cei care sunt tineri şi cei care au permis de conducere în România ar trebui să ştie care sunt consecinţele faptele lor prevăzute de această lege nouă. Este promulgată de vreo lună şi jumătate şi probabil că încă populaţia cu permis auto din România nu cunoaşte prevederile acestei legi.

Repet, dacă vă urcaţi fără permis, băuţi la volan, sub influenţa drogurilor nu veţi putea dispune de suspendarea executării pedepsei”, a subliniat liberala.