Radu Cristescu îi recomandă lui Rareş Bogdan să nu mai facă shopping de la duty free-ul din Otopeni…

Prim-vicepreședintele PNL l-a criticat sâmbătă pe Marcel Ciolacu pentru poziţia faţă de oomologul său maghiar Viktor Orban.

23 iul. 2023, 18:55
Radu Cristescu îi recomandă lui Rareş Bogdan să nu mai facă shopping de la duty free-ul din Otopeni…

Radu Cristescu îl critică dur pe Facebook pe Rareş Bogdan după ieşirea acestuia de sâmbătă. „Rareș Bogdan a avut ieri un puseu de ”activitate”, între două relaxări estivale și s-a trezit să-i dea sfaturi premierului României. După cum va fi remarcat toată lumea, Rareș e politicianul febril. Indignatul de serviciu al PNL, în permanență își pierde răbdarea, își manifestă oripilarea, cere să, ia în calcul să, nu exclude să, și, mai ales, dă termene ferme. ”În primele 30 de zile de la preluarea guvernării, PNL este obligat să taie pensiile speciale. Cu excepția pensiilor militarilor şi ale magistraţiilor, toate celelalte 150.000 de pensii speciale trebuie să dispară.”, a scris Radu Cristescu pe Facebook.

„Deocamdată, singura chestie care a dispărut e el, din prim-plan. Chestie care îl roade. Cît despre dorința de a avea un premier care înțelege mersul lumii, îi amintim că a avut un premier care se matolea în sediul guvernului, altul care trăgea pe nas și vedea bubuind nivelul de trai, ori altul care se lupta cu armate imaginare, iar între două ”bătălii” își plagia de zor doctoratul. Pînă să fie grijuliu cu ”proștii” din jurul altora, poate că Rareș ar trebui să fie mai atent la infractorii din jurul lui. Și, o vreme, să nu mai facă shopping de la duty free-ul din Otopeni…😎”, a mai scris Radu Cristescu pe Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, l-a criticat dur, sâmbătă, pe premierul Marcel Ciolacu pentru întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ungariei, Viktor Orban. El i-a cerut să-și ia consilieri pe politică externă, pentru că nu a înțeles că i-a dat credit lui Orban.

”Marcel Ciolacu să-și angajeze 3, 4 consilieri pe politică externă, să nu-și mai dea cu stângul în dreptul. (…) Doamna Odobescu (n.r. ministrul de Externe) a reacționat impecabil la vizita premierului Ungarie, o felicit încă o dată, este mai bărbată decât 10 bărbați din România”, a spus Rareș Bogdan, la Realitatea TV.

Europarlamentarul a spus că se va întâlni la începutul săptămânii cu premierul Ciolacu și că îi va transmite același mesaj. ”Am să-l întreb, domle, în direct, va fi față în față cu mine, la ședința pe fiscalitate. I-o spun cu drag, cu simpatie, cu dorința că oamenii vor să aibă un premier care înțelege mersul lumii. Eu nu mă războiesc, eu îi vreau binele. Când se vede cu mine să pună capul jos și să recunoască că a greșit la întâlnirea cu Viktor Orban. (…) Eu îi sugerez și spre binele lui și al țării e de urgență obligatoriu să-și ia doi trei consilieri de politică externă și să-i consilieze și pe prostii din jurul lui”, a mai spus liberalul.

Diana Șoșoacă îl pune la punct pe Viktor Orban: „Naționaliștii maghiari trebuie să se întâlnească și să colaboreze cu naționaliștii români!”. Senatoarea l-a invitat pe premierul din Ungaria la „negocieri de pace”
”MAE român mi-a zis să nu vorbesc despre unități teritoriale inexistente în România, dar noi n-am zis că Ardealul și Ținutul Secuiesc sunt teritorii românești”, a declarat Viktor Orban, sâmbătă, la Școala de Vară a maghiarilor de la Tușnad, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Ungariei și-a începutul discursul vorbind despre ”durerile de cap” pe care ambele părți le au când vine vorba de temele pe care maghiarii le vor aborda la școala de vară:

”Dar anul acesta MAE român ne-a ajutat” a transmis ironic Orban, spunând că oficialii români i-au transmis un document oficial în care a fost rugat să nu abordeze sau să evite anumite subiecte

Acesta a continuat: ”Anul acesta, MAE din România, din câte am înțeles, ne-a venit în ajutor și mi-a zis despre ce am voie să vorbesc, ce nu am voie și ce trebuie să evit. Într-un document oficial ne-au zis, vă fac cunoscut acest lucru. Mi se recomandă să nu vorbim despre lucrurile care pot atinge atingere: simboluri naționale, bine, putem să convenim asta. Dar urez bun venit prietenilor care vin cu steagurile secuiești. Se scrie aici să nu vorbim despre unități teritoriale administrative inexistente din România. Cred că se gândesc la Ardeal și Ținutul Secuiesc însă noi n-am declarat că ar fi unități teritoriale românești”, a spus premierul Orban.

Viktor Orban, despre Marcel Ciolacu: „E al 20-lea premier român de când sunt prim-ministru. Poate la a 20-a încercare ne iese”
Orban a mai spus că i s-a transmis să nu denigreze valorile occidentale: ”De exemplu, să nu punem în lumină proastă valorile occidentale. Valorile occidentale înseamnă migrație, LGBT și război. Nu trebuie să le punem noi în lumină proastă, pentru că se pun ele singure. Și mai trebuie să evităm discursurile xenofobe sau cu tentă xenofobobă (…) Dacă președintele României vine în Ungaria și noi îl tot invităm atunci nu noi o să-i stabilim ce poate spune și despre ce subiect”, a mai spus acesta.