RADU MAZĂRE s-a întors la arest pentru a-şi recupera bagajul: De acum înainte vine la audieri cu GENTUŢA

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat miercuri că se gândeşte să renunţe "foarte, foarte curând" la politică pentru că se simte vânat. "Consider că sunt o țintă, un trofeu și vreau să trăiesc", a declarat edilul. Totodată, Radu Mazăre s-a plâns că a dat declaraţii procurorilor timp de 4 ore şi că îl apreciază pe judecător că a stat să analizeze documentele pe care le-a depus. Primarul a venit miercuri la Arestul Poliției Capitalei pentru a își recupera actul de identitate și hainele pe care le-a lăsat în arest. 

18 mart. 2015, 11:48
RADU MAZĂRE s-a întors la arest pentru a-şi recupera bagajul: De acum înainte vine la audieri cu GENTUŢA

„Am stat şi am dat declaraţii ieri procurorului 4 ore, de care nu a ţinut cont. Am dat şi judecătorului (…) Oamenii se comportă admirabil, dar condițiile sunt foarte grele, inumane, ca pe vremuri„, a declarat Radu Mazăre la sosirea la Arestul Capitalei, unde s-a întors pentru a-și lua buletinul și pentru a își saluta foștii colegi de celulă.

Citeşte şi: Radu Mazăre, lăsat în libertate: ÎCCJ a respins cererea de arestare a primarului din Constanţa

Edilul a declarat că „de acum înainte vine la audieri cu gentuţa”. Acesta a anunţat că nu va mai candida la primărie pentru că se simte vânat. 

M-am obişnuit acum, nu ai văzut că vin cu gentuţa? La condamnări nu mă aştept. Sunt hăituit şi m-am saturat. În condiţiile în care fiecare angajat al primăriei este chemat şi aici şi în altă parte şi este întrebat: «Te-a pus primarul să faci?»

Eu nu mai pot să îmi desfășor activitatea. Consider că sunt o ţintă, că sunt un trofeu, şi vreau şi eu să trăiesc (…) Sunt hotărât să renunţ şi foarte, foarte curând. Adică nu mai îmi face plăcere, nu mai pot să îmi desfăşor activitatea”, a adăugat primarul Constanţei.

Radu Mazăre a mai declarat că apreciază enorm faptul că judecătorul a stat să se uite peste toate documentele pe care le-a depus și să asculte amănunțit.

Vreau să spun că apreciez enorm că a stat judecătorul de la 5 (n.r.: ora 17.00) până la 9 (n.r.: ora 21.00) să se uite pe toate documentele pe care eu le-am depus şi să asculte amănunţit.

Sigur ca e de apreciat că atunci când te bagă cineva la beci, şi tu ieşi pentru lipsă de probe, e o decizie importantă”, a afirmat Mazăre.

CITEŞTE ŞI RADU MAZĂRE, reţinut pentru luare de MITĂ. ACUZAŢIILE DNA. Câţi bani au intrat în buzunarele edilului

Radu Mazăre este cercetat în libertate după ce Înalta Curte a respins propunerea de arestare preventivă într-un dosar în care este acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, două de conflict de interese și abuz în serviciu. 

Procurorii susţin că primarul Constanţei a luat mită 9 milioane euro şi a produs un prejudiciu statului de 26 de milioane de euro. Potrivit unor surse judiciare, în dosarul lui Radu Mazăre este cercetat penal și deputatul PSD Eduard Martin.