Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor. Cristi Borcea şi Nicuşor Constantinescu, 5 ani

Publicat: Vineri, 08 Februarie 2019 01:45 // Actualizat: Vineri, 08 Februarie 2019 07:57 // Sursa: romaniatv.net

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 9 ani de închisoare, iar Cristi Borcea şi Nicuşor Constantinescu la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor. Decizia este definitivă.

Pronunţarea în acest dosar a fost amânată de patru ori până acum, potrivit News.ro

Cristi Borcea a fost eliberat condiţionat în 2 iulie 2018, el fiind la acel moment condamnat definitiv, din 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul "Transferurilor de jucători". Ca urmare a deciziei ICCJ, ar urma ca el să se întoarcă în închisoare.

Radu Mazăre a primit în prima instanţă o condamnare de patru ani de închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar au mai fost judecaţi pe lângă fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea, şi Dragoş Săvulescu, fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti şi foşti angajaţi ai Primăriei Constanţa

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în luna iulie 2017, condamnarea fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. În acest dosar, omul de afaceri Cristian Borcea, fost acţionar al clubului Dinamo, a fost achitat iniţial.

De altfel, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis achitarea în cazul a 26 de inculpaţi în acest dosar.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti nu au dispus despăgubiri civile în acest caz, deşi prejudiciul era de 114 milioane de euro, potrivit DNA.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 feb 12:51
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
A FACUT MAMA CONTESTATIE LA JOBCENTER SI LA BEDARFSGEMEINSCHAFT NUMMER A LASAT SPATIUL LIBER:DACA VEDE BULETINUL SI DESPRE CE E VORBA CUM POATE SA INSELE ZICAND CA E ALT NUME SI CA E NUMAR DE INCHISOARE?
08 feb 11:16
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Daca vede buletinul si scrie Rumänien,cum poate sa zica in continuare ca e in lista lui de pe Facebook si ca sunt din Ungarien?
1
EUR
4.7619
RON
24 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H