Radu Mazăre a fost CONDAMNAT la închisoare la locul de muncă pentru un accident

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, este cunoscut drept un personaj excentric şi controversat, însă puţini ştiu despre el că a fost condamnat pentru că a provocat un accident rutier.

04 apr. 2013, 15:23
Radu Mazăre a fost CONDAMNAT la închisoare la locul de muncă pentru un accident

La începutul anilor ’90, Radu Mazăre, pe atunci redactor-şef la cotidianul Telegraf din Constanţa, a fost condamnat pentru că a provocat un accident rutier. Pedeapsa lui a fost, însă, una uşoară: închisoare la locul de muncă.

Accidentul s-a petrecut în 1991, iar condamnarea a venit după doi ani.

CITEŞTE ŞI: Acasă la Radu Mazăre. Cu ce se laudă primarul Constanţei VIDEO

„Mi-e greu sa-mi aduc aminte ce s-a întâmplat atunci, acum mai bine de 20 de ani! Parcă m-am înţeles cu victima, da, aşa a fost, dar să ştiţi că m-am lovit şi eu foarte rău, am avut fractură de femur, era să mor (…) Cât despre executarea pedepsei cu închisoarea la locul de muncă, va spun sincer că n-a însemnat nimic pentru mine, eram redactor-şef şi făceam ce voiam eu, scriam ce voiam eu. Parcă, parcă, dacă-mi amintesc bine, din salariu îmi era reţinută lunar o parte, care ajungea la autorităţi”, a declarat Radu Mazăre, pentru Wowbiz.

Radu Mazăre a mai fost condamnat la închisoare în 1995, pentru calomnie. Din pedeapsa de şapte luni, Mazăre a executat însă doar trei, fiind graţiat de preşedintele de atunci al României, Ion Iliescu.