Radu Mazăre, declaraţie ŞOCANTĂ: „Au tocmit oameni să mă ELIMINE FIZIC în Madagascar”

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, luni, că a primit informaţia că s-ar pregăti un atentat asupra sa, anumiţi milionari care derulează activităţi în Portul Constanţa plătind oameni care să acţioneze în acest sens când el şi familia vor pleca în vacanţa de Paşte în Madagascar. 

07 apr. 2014, 13:04

Potrivit lui Mazăre, atentatul ar fi pus la cale din cauza nemulţumirii unor oameni de afaceri cu privire la majorarea pachetului de acţiuni deţinut de municipalitate la Compania Administraţia Portului Constanţa.

Vacanţă exotică pentru Radu Mazăre: primarul Constanţei face Paştele în Madagascar

‘Chestiunea asta cu descentralizarea portului produce fibrilaţii atât de mari, încât am informaţii că ar fi fost tocmiţi nişte oameni care să plece în Madagascar odată cu mine, vizând eliminarea mea fizică. (…) Eu nu sunt un tip care să ascult zvonuri, dar în orice caz dacă se întâmplă ceva, apropiaţii mei ştiu exact despre cine este vorba şi cum ar urma să se întâmple, dacă Doamne fereşte se va întâmpla ceva. (…) Nu pot să spun care dintre milionarii din port ar fi tocmit nişte oameni pentru aşa ceva, pentru că nu vreau să acuz oamenii degeaba. (…) Dar vreau să trag semnalul de alarmă că am auzit asta. Dacă se va întâmpla asta, atunci lucrurile vor ieşi la iveală’, a spus primarul Constanţei, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal, menţionând totodată că asasinii plătiţi ‘vor pleca prin Capetown’.

Radu Mazăre a precizat că, deşi a primit respectivele informaţii, va pleca totuşi peste câteva zile în Madagascar în vacanţa planificată, dar îşi va lua măsuri suplimentare de protecţie.

‘O să-mi iau măsuri suplimentare de protecţie, că nu sunt nici eu un fraier. (…) Este o ţară cu potenţial de risc, nu e o ţară structurată cu instituţiile statului la fel ca în Europa sau America de Nord sau ca Asia dezvoltată. (…) O consider o ameninţare, deşi eu nu plec urechile la zvonuri, dar nu poţi să nu-ţi pui un semn de întrebare când ştii că în astfel de ţări se poate întâmpla aşa ceva. (…) Am făcut acest anunţ public.(…) În astfel de ţări nu există ambasadă a României, nu am pe cine anunţa. (…) Nu ştiu dacă am calitate să solicit ajutorul serviciilor secrete pentru aşa ceva’, a afirmat Mazăre.

Acesta a susţinut, totodată, că atentatul ar putea fi comis prin plătirea de către ‘milionarii din port’ a doar câteva mii de dolari. 

‘Într-o ţară ca Madagascar în care venitul mediu pe locuitor este de 400 de dolari pe an, atunci vă daţi seama că, cu câteva mii, poţi rezolva multe lucruri’, a spus primarul Radu Mazăre