RADU MAZĂRE, la ieşirea din arest: Dacă eşti luptător, rezişti. Dan Radu Ruşanu a sforăit de m-a rupt în două!

Radu Mazăre a fost eliberat, miercuri seara, din arestul poliţiei. Primarul Constanţei va fi cercetat în stare de libertate, sub control judiciar pentru acuzaţia de luare de mită. La ieşirea din arest, Radu Mazăre a declarat: "Dacă eşti luptător, rezişti. Dan Radu Rușanu a sforăit de m-a rupt în două".

09 apr. 2014, 20:14
RADU MAZĂRE, la ieşirea din arest: Dacă eşti luptător, rezişti. Dan Radu Ruşanu a sforăit de m-a rupt în două!

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost eliberat sub control judiciar. Atât el, cât şi omul de afaceri Avraham Morgenstern vor fi cercetaţi în stare de libertate, sub control judiciar, însă au primit interdicţia de a părăsi ţara.

Dacă eşti luptător, rezişti. Nu doresc nimănui să treacă prin aşa ceva, nu e uşor. S-au comportat impecabil şi poliţiştii, şi colegii de cameră. Un jandarm mi-a dat un sendviş, au fost de treabă. Dan Radu Rușanu a sforăit de m-a rupt în două! Procurorul care a dispus arestarea mea e acelasi procuror care a dispus şi arestarea lui Nicuşor Constantinescu. Când m-am aşezat la masă, la restaurant, au năvălit mascaţii peste mine. Vi se pare un mod firesc? Am şi spus, „doamna procuror nu puteaţi să mă citaţi, de ce trebuia să mă săltaţi cu mascaţi?”. Nu a existat niciun denunţ în acest dosar, nimeni nu m-a reclamat cu nimic. Vreau să aperciez curajul şi înţelepciunea judecătorului. Am un control judiciar şi trebuie să îmi spună poliţia dacă, unde şi cum trebuie să mă prezint că să nu mai trimită mascaţii după mine„, a declarat primarul Constanţei, Radu Mazăre, la ieşirea din arestul poliţiei.

Când a fost scos de la audieri, marţi noaptea, cu puţin înainte de ora 12, Mazăre le-a declarat jurnaliştilor că „am construit ieftin şi uite cu ce m-am ales. Ruşine, Băsescu!„. Miercuri seara, la ieşirea din arest, primarul Constanţei le-a explicat jurnaliştilor declaraţia sa.

Presiunile politice pe care le face DNA în toată ţara şi în mod special în Constanţa sunt făcute la ordin. Eu nu vreau răul nimănui şi când nu o să mai fie preşedintele Băsescu nu o să discut niciodată ca să-mi plătească. Fiecare va plăti în faţa lui Dumnezeu„, a spus Mazăre.

Mai mult, Radu Mazăre a vorbit şi despre relaţia de prietenie dintre el şi Elan Schwartzenberg.

Elan e prietenul meu şi e de notorietate lucrul ăsta. Eu am împrumutat un cetăţean grec acum 12 ani de zile şi creanţa pe care o avea către mine a fost preluată de Elan care mi-a returnat o parte din ea fără să mă anunţe„, a spus edilul.

Oamenii cărora Radu Mazăre le-a dat un acoperiş deasupra capului au ieşit în stradă, scandalizaţi de reţinerea edilului. Oamenii au fost extrem de fericiţi când au auzit că Radu Mazăre a fost eliberat după ce a stat 24 de ore în arest şi va fi cercetat sub control judiciar.

Vreau să le mulţumesc că au fost alături, am văzut imagini, le mulţumesc celor care au fost alături de mine. Sunt mândru că am făcut acest cartier şi că sunt mii de oameni care nu mai dorm pe străzi. Mâine (joi n.r.) am să mă duc în cartier ca să le mulţumesc oamenilor„, a spus Radu Mazăre.

Deşi va fi cercetat în libertate, primarul Constanţei nu are voie să părăsească ţara. Într-o notă de amuzament, Radu Mazăre le-a spus jurnaliştilor, la ieşirea din arest, că „nu mai plec în Madagascar că poate îmi luau beregata! Vă aştept la mare de 1 Mai„.

Domnul Mazăre a fost extrem de calm şi clar în legătură cu întrebările ce i-au fost puse. Domnul primar chiar a precizat că poate să lămurească aceste lucruri. A fost o serie de lucruri tehnice. Sunt convins că el a convins instanţa de judecată şi faţă de care nu a avut niciun fel de rezerve în a explica şi a lămuri. S-a apărat spunând că tot ceea ce a făcut, a făcut numai în conformitate cu legea„, declara Ioan Cazacu, avocatul lui Radu Mazăre, cu puţin timp înainte de aflarea deciziei judecătorilor ICCJ.

Radu Mazăre şi-a petrecut noaptea în arestul Poliţiei Capitalei, după ce a fost reţinut marţi seară de DNA sub acuzaţia de luare de mită.

„Am construit cel mai ieftin cartier pentru săraci şi uite unde am ajuns. Ruşine Băsescu”, a spus Mazăre, care a fost urcat în de mascaţi în dubă şi dus în arestul Poliţiei Capitalei.

Edilul Constanţei a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţiei pentru luare de mită – 175.000 de euro. Alături de el a fost reţinut şi Avraham Morgenstern, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, urmând a fi prezentaţi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru emiterea mandatului de arestare preventivă pe 29 de zile.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, Elan Schwartzenberg ar fi intermediat mita de 175.000 de euro primită de Radu Mazăre de la un afacerist israelian.

Elan Schwartzenberg şi Radu Mazăre sunt buni prieteni, iar primul ar fi trecut prin conturile sale banii primiţi ca mită de primarul Constanţei, trecându-i prin mai multe offshore-uri din străinătate pentru a le pierde urma.

În acelaşi dosar, DNA solicita şi arestarea preventivă a omului de afaceri Avraham Morgenstern, acuzat de dare de mită.

„La începutul anului 2011, inculpatul Mazăre, în calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat Programul de construire locuinţe modulare grupate în Campusul Social ‘Henri Coandă’, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei, ce urma a fi organizată. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanţa suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)”, susţine DNA într-un comunicat.

Citeşte şi ELAN SCHWARZENBERG, intermediar în dosarul în care Radu Mazăre este acuzat de luare de mită