Radu Mazăre: Prostituţia trebuie legalizată

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat la România TV că este de acord cu legalizarea prostituţiei, întrucât în "80% din ţările vestice este legal".

15 feb. 2013, 21:22
Radu Mazăre: Prostituţia trebuie legalizată

„Da, trebuie legalizată prostituţia, având în vedere că privim către Europa de Vest, atâta vreme cât în Germania, Franţa, Olanda este legal… în 80% din ţările vestice este legal (…) Dacă luăm un ziar din România şi ne uităm pe ultimele pagini, ni se zburleşte părul”, a precizat Radu Mazăre.

Subiectul legalizarii prostituţiei a fost folosit foarte frecvent în declaratiile candidaţilor în timpul campaniei pentru alegerile locale şi parlamentare.

De exemplu, Theodor Paleologu îşi dorea în noiembrie să îşi asume o iniţiativă legislativă pentru legalizarea prostituţiei, precizând că este vorba de „o abordare realistă pentru a limita nişte rele foarte mari: tirania proxeneţilor şi pericolele medicale”.

În timpul campaniei pentru alegerile locale, Mugur Mihăescu, cunoscut sub numele de scenă Garcea, spunea că ar legaliza prostituţia. În plus, pentru a câştiga un mandat de primar la Sectorul 5, Garcea ar fi legalizat „tot”. „Aş legaliza prostituţia, marijuana şi sinuciderile, aş legaliza totul. E vorba de libertatea unui individ”, declara la aceea perioadă Mugur Mihăescu.