Radu Mazăre se prezintă marţi la Curtea de Apel Bucureşti: un nou termen în dosarul retrocedării ilegale

Publicat: Marţi, 20 Ianuarie 2015 10:59 // Actualizat: Marţi, 20 Ianuarie 2015 10:59 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) judecă marţi un nou termen în dosarul în care primarul Constanţei, Radu Mazăre, este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri, transmite Agerpres.

Foto: Romania tv

La termenul anterior, instanţa a dispus citarea expertului Marian Chiriţoiu pentru ca acesta să răspundă obiecţiunilor formulate de procurori la suplimentul raportului de expertiză topo-cadastrală.

De asemenea, au fost citat şi un alt expert desemnat de doi dintre inculpaţi.

Tot marţi ar trebui audiat şi expertul Mădălin Cornel Văleanu pentru a purta o discuţie informală cu privire la echipamentele de care acesta are nevoie în vederea efectuării raportului de expertiză.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Potrivit DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

DNA a dispus trimiterea în judecată a mai multor membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţei: primarul Radu Mazăre, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, directorul Direcţiei Administraţie Publică, Constantin Racu, directorul Direcţiei Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron şi consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă şi Bogdan Ghiţulescu.

Procurorii îi acuză pe cei nouă de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Celelalte persoane trimise în judecată de DNA în acest dosar sunt funcţionari din Primăria Constanţa, funcţionari în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, mandatari, notari publici, moştenitori ai persoanelor îndreptăţite, cesionari cumpărători de drepturi succesorale (printre care şi Cristian Borcea), interpuşi cumpărători de terenuri şi un evaluator agreat de Primăria Constanţa, acuzaţi de procurori de săvârşirea de infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie sau de complicitate sau instigare la aceste infracţiuni.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 ian 11:24
...primarul Constanţei, Radu Mazăre, este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri, transmite Agerpres. Citește mai …read more ...
20 ian 11:18
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}
ultimele stiri


Just another WordPress...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H