Radu Mihaiu vrea mai multe sectoare în București: „Trebuie să se extindă, să fie zone administrative, ca în Paris”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, consideră necesară reorganizarea administrativ teritoriale care să cuprindă atât Capitala, cât și județul Ilfov. În opinia edilului, ar trebui ca Bucureștiul să aibă mai multe sectoare și „să existe mai multe zone administrative, la fel cum are Parisul”.

25 ian. 2024, 11:52
Radu Mihaiu vrea mai multe sectoare în București: „Trebuie să se extindă, să fie zone administrative, ca în Paris”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat miercuri, la Digi24, că Bucureștiul este foarte limitat în prezent, din punctul de vedere al spațiului, și că este nevoie de o reorganizare administrativ-teritorială, care să cuprindă atât Capitala, cât și județul Ilfov. Cu alte cuvinte, mai multe sectoare.

”În acest moment, Bucureștiul este foarte limitat, din punctul de vedere al spațiului. Suntem înconjurați de un județ. O reorganizare administrativ-teritorială trebuie să cuprindă atât Bucureștiul, cât și Ilfovul, și Bucureștiul să crească inclusiv ca dimensiuni. E foarte greu să se facă, pentru că mulți primari țin la fotoliul lor și ei se opun. Una din marile probleme este să ajungem cu toții la concluzia că locurile noastre de primar sunt temporare, dar binele Bucureștiului trebuie să-l gândim pe mulți ani și poate peste opt ani să ajungem la concluzia că e mai bine să avem o organizare administrativ-teritorială”, a declarat Radu Mihaiu la Digi24.

Citește și: Sebastian Burduja îl provoacă la duel pe Nicuşor Dan: „Vrei să o baţi pe Firea? Trebuie să mă baţi mai întâi pe mine!”

Edilul a propus înființarea mai multor sectoare în București.

”Aș zice că ar trebui să fie mai multe sectoare, pentru că ar trebui ca Bucureștiul să se extindă, să existe o administrație București extinsă, caz în care e posibil să avem nevoie de mai multe zone administrative, la fel cum are Parisul. Parisul are 22 și fiecare are un primar, dar are și un primar general, care conduce cu adevarat întregul oraș”, a explicat primarul.

Citește și: Sondaj Avangarde: PSD câștigă detașat alegerile la 10 procente distanță. Marcel Ciolacu, desemnat politicianul cel mai de încredere

Radu Mihaiu a adăugat că o reorganizare administrativ-teritorială cu totul este necesară și în țară.

”Trebuie făcut ceva, pentru că în prea multe locuri primăria consumă mai mult decât produc locuitorii acelei comune. Sunt aproximativ 80% din comunele României care au venituri mai mici decât cheltuielile lor și trebuie să aștepte în permanență bani de la județ, cum se zice, și acest lucru transformă președintele de consiliu județean într-un fel de baron local, care împarte în stânga și în dreapta aceste fonduri, în funcție de cu cine e mai prieten sau mai puțin prieten”, a conchis primarul Sectorului 2.