Radu Popa exclude întoarcerea în PPDD: Partidul nu are viitor condus de Ana Pauker şi Elena Lupescu

Deputatul Radu Popa, care a fost exclus din PPDD, a declarat că nu se mai întoarce în formaţiune indiferent ce vor decide, luni, parlamentarii partidului.

13 mai 2013, 13:02
Radu Popa exclude întoarcerea în PPDD: Partidul nu are viitor condus de Ana Pauker şi Elena Lupescu

Exclus din PPDD şi ofertat de PSD, PNL, PC şi PDL, deputatul Radu Popa a anunţat că intenţionează să rămână independent.

Eu nu mă mai întorc în PPDD, indiferent de ce vor decide colegii mei de la grup. Pentru că trebuie să ştiţi că m-au sunat aproape toţi şi m-au rugat să găsesc o formulă de aplanare a conflictului. Nu mă interesează să aplanez niciun conflict. Pentru mine Dan Diaconescu a murit, iar pe relaţia noastră nu s-a pus pământ, s-a pus ciment. Nu mai am nimic de discutat cu acest om. Eu cred că acest partid nu mai are niciun viitor dacă va fi condus de Ana Pauker şi de Elena Lupescu„, a declarat, luni, Radu Popa.

El a respins acuzaţiile că ar fi negociat interese personale cu PSD, precizând că a primit mandat în unanimitate din partea Biroului Naţional de Coordonare al partidului de negocia cu PSD, inclusiv redeschiderea OTV, scrie Mediafax.

El a mai precizat că va demisiona din Parlamentul României dacă se va organiza un Congres al PPDD şi va fi ales preşedinte senatorul Tudor Barbu.

„Voi demisiona din Parlamentul României, nu mai am nicio pretenţie, dacă actuala conducere a partidului este de acord să organizeze un congres al PPDD şi niciunul dintre membrii Simona Man, Diana Voiculescu şi Liviu Neagu nu vor mai face parte din conducerea partidului, nu mai candidează, şi îl lasă pe Tudor Barbu preşedinte, eu demisionez din Parlament. Este singurul beneficiu pe care îl am în urma intrării în acest partid, îl cedez tocmai ca să arăt că nu am niciun interes personal”, a afirmat deputatul.

El a mai spus că a primit oferte de a se alătura PSD, PNL, PC şi PDL, dar că nu va intra în niciun partid, în ciuda zvonurilor care îl dădeau ca şi înscris în PSD: „Nu voi intra în niciun partid. Dumneavoastră sunteţi martorii mei. Noi aici vom rămâne în continuare atâta timp cât o să vrea Dumnezeu şi ne vom întâlni pe aceste holuri şi o să vedeţi că nu intru în niciun partid”.

Biroul Naţional de Coordonare al PPDD a hotărât, vineri, să-l excludă din partid pe prim-vicepreşedintele formaţiunii, Radu Popa, care este şi liderul de grup din Camera Deputaţilor, din cauza „acţiunilor întreprinse în nume propriu şi interes personal împotriva partidului şi a valorilor promovate de acesta”.

Comunicatul este semnat de către secretarul general al PPDD, Liviu Robert Neagu, şi este însoţit şi de hotărârea Biroului Naţional de Corodonare, luată vineri, în care se arată că decizia este conformă articolului 16 din Statutul formaţiunii.

Liderul senatorilor PPDD, Haralambie Vochiţoiu, a declarat, luni, că senatorul PPDD Tudor Barbu i-a transmis că vrea să părăsească partidul, iar după discuţia cu acesta au covenit ca Barbu să se mai gândească asupra acestei decizii.