Radu Pricop, ginerele lui Băsescu, are lipici la contractele cu statul. Va presta pentru 800.000 lei pentru spitalul Universitar

Casa de avocatură la care este asociat ginerele fostului președinte Traian Băsescu continuă, se pare, să câștige sume deloc neglijabile de la Spitalul Universitar București.

02 mart. 2017, 09:38

Societatea de avocați la care este asociat Radu Pricop, soțul Ioanei Băsescu, a bătut palma, în toamnă, cu Spitalul Universitar București. În acest sens, unitatea spitalicească i-a atribuit un contract în valoare de aproape un milion de lei (n.r. – cu tot cu TVA), valabil timp de trei ani, pentru consultanță și reprezentare juridică.

Nu este prima dată când spitalul colaborează cu respectiva casă de avocatură. Anul trecut, jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit că SCA Pricop & Banu a câștigat, din 2012 până în 2016, contracte  de aproximativ 1,3 milioane de lei de la Spitalul Universitar București, al cărui manager era, la vremea respectivă, finul lui Băsescu. „Contractele au venit pe filiera directorul Cătălin Cîrstoiu – finul lui Traian Băsescu –, Radu Pricop – ginerele lui Traian Băsescu”, au susținut surse din spital, potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan.

De asemenea, societatea de avocați cu pricina reprezintă și Spitalul „Bagdasar-Arseni” în procese deschise în acest an, scrie Ring.

Numele lui Radu Pricop apare în două dosare. În vara lui 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată, alături  de Sergiu Lucinschi, fiului fostului preşedinte al Republicii Moldova, soțul Ioanei Băsescu fiind acuzat de şantaj şi instigare la fals în declaraţii. În schimb, acesta a scăpat, recent, de controlul judiciar. „Revocă măsura controlului judiciar luată faţă de inculpatul Pricop Radu Petre”, a decis, luna trecută, Curtea de Apel București. Decizia a fost atacată  de procurori. De altfel, în primăvara lui 2015,  DIICOT a trimis la DNA dosarul „Moșia Brătienilor”, privind  retrocedări ilegale, în care fusese dispusă începerea urmăririi penale și în cazul lui Radu Pricop.