Radu Stroe: În bugetul alocat MAI am bani pentru siguranţa cetăţeanului până prin iunie-iulie

Ministrul Radu Stroe a declarat luni, într-o conferinţă de presă care a avut loc la MAI, că în bugetul alocat instituţiei se găsesc bani "pentru siguranţa cetăţeanului până prin iunie-iulie", dar nu sunt bani pentru uniformele din acest an, pentru reparaţia unor sedii de poliţie care "nu au căldură, nu au apă caldă, nu au ferestre", el manifestându-şi convingerea că la rectificare va primi suma de care ministerul are nevoie.

04 feb. 2013, 20:43
Radu Stroe: În bugetul alocat MAI am bani pentru siguranţa cetăţeanului până prin iunie-iulie

Eu vă asigur că sunt şi se vor găsi aceşti bani. Vom vedea. Există alte priorităţi. Rectificarea bugetului va reorienta priorităţile şi, aşa cum am spus, Ministerul Afacerilor Interne este unul din pilonii statului român. La MAI nu se poate să nu dai, să nu asiguri siguranţa cetăţeanului. Mai bine pleci decât să n-o asiguri. Am bani pentru tot. Am bani pentru siguranţa cetăţeanului până prin iunie, iulie. Am bani pentru uniformele restante din anul 2012. Nu am bani pentru uniformele din 2013. Dar sunt convins că Guvernul va găsi ceva şi pentru oamenii pe care-i alergăm nopţile peste tot, le mai dăm, nu ştiu, jumate din suma de anul acesta. Nu prea am bani de investiţii. E un mod generic de a mă exprima. De fapt, n-am bani să repar o serie de sedii care nu au căldură, nu au apă caldă, nu au ferestre, vai de capul lor! De la Poliţia Capitalei până la cel din urmă”, a afirmat Radu Stroe.

În altă ordine de idei, Stroe a spus că în Biroul Politic Central al PNL nu i s-a cerut demisia şi că şeful PNL Ilfov, Marian Petrache, nu era „supărat pe Ministerul de Interne” atunci când i-a cerut să plece de la conducerea instituţiei, ci era supărat pe „chestiuni politice”, subliniind faptul că nu a discutat cu acesta subiectul demisiei, scrie agerpres.ro.

„Nu am discutat absolut deloc (n.r. – cu şeful PNL Ilfov). Şi aici este o mică eroare. În Biroul Politic nu s-a cerut nicio demisie. Antonescu nu minte. Se discuta la colţ, până când venea Antonescu la birou, ‘băi, sunt supărat pe chestiuni politice’, aşa spunea domnul…, nu pe Ministerul de Interne”, a susţinut Stroe.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat lunea trecută că în Biroul Politic Central al partidului nu s-a pus problema luării în discuţie a activităţii ministrului de Interne, Radu Stroe.

Nu s-a problema în niciun fel a punerii în discuţie a activităţii ca ministru a lui Radu Stroe şi cu atât mai mult a demiterii sale. Domnul preşedinte Marian Petrache a solicitat o discuţie pe care s-o avem în trei, domnia sa, ca preşedinte CJ, domnul ministru de Interne, eu, ca preşedinte al partidului, şi vom avea această discuţie. (…) Despre activitatea tuturor miniştrilor noştri, atâta vreme cât vedeţi că nu i-am retras înseamnă că suntem mulţumiţi. Sigur, există uneori, cum spunea şi premierul, discuţii care se fac nu în public, ci în interiorul Guvernului sau în interiorul coaliţiei, dar legat de ministrul de Interne, domnul Radu Stroe, nici măcar o asemenea discuţie de interior nu am avut”, a spus Antonescu la acea dată.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a dezminţit şi el pe 28 ianuarie că în BPC s-ar fi discutat despre o demitere a ministrului Radu Stroe. „Nu s-a pus problema despre aşa ceva şi nici nu a existat vreo discuţie cu privire la îndeplinirea atribuţiilor profesionale ale domnului Stroe, cu privire la deszăpezire. Dl preşedinte Petrache, preşedintele CJ Ilfov, a solicitat, politicos, o discuţie lămuritoare cu dl ministru Stroe cu privire la unele chestiuni despre care eu nu pot să vă lămuresc”, a spus Voicu.