Viorel Dascălu, noul şef al Jandarmeriei Bucureşti după demiterea generalului Meran

Publicat: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 16:50 // Actualizat: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 18:45 // Sursa: RTV.net

Ministrul Afacerilor Interne Radu Stroe l-a împuternicit pe colonelul Viorel Dascălu să preia conducerea Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, el înlocuindu-l pe fostul şef al acestei direcţii, generalul Eugen Meran care a fost demis.

Generalul Eugen Meran a fost eliberat din funcţie de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, măsura fiind luată ca urmare a modului în care au fost gestionate protestele din ianuarie 2012 din Piaţa Universităţii.

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, Mircea Olaru a declarat sâmbătă că ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a dispus cercetări interne referitoare la împrejurările agresiunii petrecute asupra lui Ionuţ Şandru cu ocazia manifestaţiilor care au avut loc la începutul lui 2012.

"Verificările s-au făcut pe baza imaginilor video şi ale rapoartelor făcute de către jandarmii prezenţi la acel moment în preajma acelei persoane. Pe timpul verificării, subofiţerul şi-a recunoscut fapta, acesta fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă", a spus Mircea Olaru conform Agerpres.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de sâmbătă materialul rezultat din verificări va fi înaintat la Parchetul Militar la care de altfel a fost depusă şi plângerea de către cel lovit Ionuţ Şandru.

"În momentul în care Parchetul Militar ne va comunica că a fost pusă în mişcare acţiunea penală, militarul va fi pus la dispoziţie şi se vor întreprinde măsurile legale. Punerea la dispoziţie înseamnă restricţionarea accesului acestuia la toate misiunile de ordine publică din exteriorul unităţii, retragerea armamentului şi muniţiei, iar comandantul unităţii îi va stabili sarcini specifice acestui interval", a spus inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Mircea Olaru.

Inspectorul general al Jandarmeriei Române a menţionat că din cercetările efectuate, subofiţerul care l-a lovit pe Ionuţ Şandru nu a mai comis şi alte abateri.

Referindu-se la generalul Eugen Meran, Olaru a spus că acestuia i se reproşează modul defectuos în care a condus operaţiunile.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7798
RON
28 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H