Radu Stroe (PNL): Participarea comună a PSD şi PNL la europarlamentare este o opţiune valabilă

Deputatul PNL Radu Stroe a declarat, duminică, înaintea şedinţei informale a liderilor PNL, că o participare comună a PSD şi PNL la alegerile europarlamentare este "o opţiune valabilă" şi că le va cere colegilor din partid să ia în calcul această variantă.

16 feb. 2014, 15:36
Radu Stroe (PNL): Participarea comună a PSD şi PNL la europarlamentare este o opţiune valabilă

Din punctul meu de vedere este o opţiune valabilă„, a spus Radu Stroe, potrivit Agerpres. Întrebat dacă le va cere colegilor săi din partid să ia în calcul, să voteze o asemenea variantă, Radu Stroe a răspuns: „Sigur că da”.

VEZI ŞI: Victor Ponta: Am definitivat lista candidaţilor la europarlamentare. Cine sunt primii 13

Liberalul s-a pronunţat pentru rămânerea la guvernare a PNL, afirmând că aceasta nu este numai o opţiune personală. „Eu cred că toţi aleşii partidului vor să rămână la guvernare. Şi vârfurile, şi aleşii„, a precizat Stroe.

Radu Stroe a arătat că este nevoie de încredere între PSD şi PNL şi că ar trebui ajuns la o soluţie de compromis. „Eu cred că toate aceste deziderate au un singur element de esenţă: încrederea. Dacă se reuşeşte încredere între cei doi copreşedinţi, între cele două partide, nu cred că este o problemă„, a susţinut deputatul liberal.

Întrebat ce se va discuta la şedinţa informală a liderilor PNL, Stroe şi-a exprimat speranţa că subiectele vor fi „problema USL, menţinerea USL, rămânerea la guvernare, poate alegeri europarlamentare pe liste comune şi prezidenţiale„, el apreciind că toate acestea „trebuie discutate pachet”.

CITEŞTE ŞI: Ponta: Aş minţi să spun că USD e doar pentru europarlamentare