Radu Stroe: Revenirea lui Tăriceanu în PNL mă bucură

Fostul ministru de Interne, Radu Stroe, a afirmat, joi, că salută decizia fostului premier Călin Popescu Tăriceanu de a se reîntoarce în PNL. Totodată, Stroe a lansat un avertisment la adresa lui Crin Antonescu. "Sper să nu fie nevoie să strigăm pe la colţuri 'Demisia'", a spus liberalul.

22 mai 2014, 13:03
Radu Stroe: Revenirea lui Tăriceanu în PNL mă bucură

„Această veste a revenirii lui Călin Popescu Tăriceanu în Partidul Național Liberal mă bucură și salut această decizie. Nimeni nu poate nega importanța pe care Călin Popescu Tăriceanu o are pentru PNL și pentru succesele pe care partidul le-a avut în toți anii aceștia. Călin Popescu Tăriceanu este cel care a condus un guvern PNL și tot el este cel care a consolidat partidul”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii joi de către Radu Stroe.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la România TV, Stroe l-a avertizat pe actualul lider al liberalilor că va trebui să răspundă în eventualitatea în care nu va PNL nu va reuşi să obţină cele 20% din voturi la europarlamentare pe care şi le-a propus. „Să dea Dumnezeu să luăm 20%. Să ferească Dumnezeu să nu le obţinem, dar atunci vor exista şi răspunderi„, a spus fostul ministru.

Acesta şi-a exprimat speranţa că Antonescu îşi va onora promisiunea de a-şi depune mandatul dacă nu va obţine rezultatul scontat. „Eu am încredere în cuvântul domniei sale. Sper că nu va fi nevoie să strigăm pe la colţuri ‘Demisia! Demisia!’ (…) După alegeri, PNL va fi capabil să facă analizele necesare: dacă s-a trădat, cine a trădat şi cine a adus sau nu deservicii partidului”, a conchis Radu Stroe.

Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu se întoarce în PNL, la aproape trei luni de la plecarea sa din partid, când anunţa formarea unei noi formaţiuni. Tăriceanu spune că revenirea în tabăra liberală este o idee care îl frământa de multă vreme şi a acceptat în acest sens invitaţia PNL Satu Mare de a se înscrie din nou în PNL.

Aflat joi la Satu Mare, Tăriceanu a anunţat că acceptă propunerea preşedintelui PNL Satu Mare, Adrian Ştef, de a se înscrie în organizaţia municipală a PNL şi de a redeveni astfel membru al formaţiunii liberale.

„Ideea de a reveni în PNL este ideea la care m-am gândit şi mă frământă de multă vreme. Vă spun sincer că nu stau pe gânduri şi accept”, a spus Tăriceanu, citat de Agerpres.

Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut o conferinţă de presă la Satu Mare unde a anunţat că-l susţine pe Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale pentru un mandat de deputat în Colegiul 2 Satu Mare.