Radu Ţibichi: Tratamentul cu interferon free a fost eficient în proporţie de 99%

Publicat: Joi, 27 Octombrie 2016 16:22 // Actualizat: Joi, 27 Octombrie 2016 16:22 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Țibichi, a declarat joi că eficacitatea tratamentului cu interferon free este de 99%, în prima fază fiind tratați 5.700 de pacienți.

"Au fost 7.000 de cereri pentru prima fază a derulării acestui program. Au fost 5.700 de pacienți care au beneficiat de tratament, dintre care doar 21 de pacienți nu au înregistrat rezultate, ceea ce înseamnă un rezultat de 99%, un tratament foarte eficient. Avem și cazuri în care s-a renunțat la tratament — circa 75. 14 pacienți decedați sunt în atenția comisiilor de specialitate. Pentru fiecare caz în parte vom verifica dacă aceste tratamente au fost întrerupte voit sau au fost motive. Pentru acest an am avut în vedere o cheltuială de 1,2 miliarde de lei pentru contractele cost-volum, cost-volum rezultat, bani care sunt distincți față de bugetul de medicamente", a afirmat Țibichi la o dezbatere pe teme medicale, informează Agerpres.

El a spus că se va extinde tratamentul fără interferon și la pacienții cu fibroză de gradul 2 și 3, însă acest lucru se va face etapizat.

"Din evidențele comisiilor de specialitate de la minister există însă aproximativ 25.000 de pacienți care ar mai trebui să beneficieze de acest tratament. Evident că nu îi vom putea rezolva pe toți, efortul bugetar este undeva în jur de 5,3 miliarde de lei, care înseamnă 80% din bugetul de medicamente. Vom proceda la o etapizare a acestui tratament în anul 2017 și anul 2018", a explicat președintele CNAS.

Citeşte şi MS: Pacienţii vor avea acces la 21 de medicamente inovative, în a doua jumătate a lunii noiembrie

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Radu Ţibichi sănătate tratament tratament interferon
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H