Raed Arafat, după ce Spitalul Târgu Cărbuneşti a rămas fără oxigen. „E clar că le poate afecta viața pacienților”

Şeful DSU a reacţionat după ce instalaţia de oxigen de la Spitalul Cărbuneşti s-a stricat. Raed Arafat a precizat că au fost trimise la faţa locului mai multe ambulanţe din judeţul Gorj şi din judeţele învecinate pentru bolnavii COVID-19.

22 oct. 2021, 08:43
Raed Arafat, după ce Spitalul Târgu Cărbuneşti a rămas fără oxigen. „E clar că le poate afecta viața pacienților”
Raed Arafat a răbufnit la adresa antivacciniştilor: "Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg, i-aţi lăsa să vă opereze?"

Raed Arafat a anunţat că au fost luate măsuri de urgenţă în judeţul Gorj, după ce instalația de oxigen de la Spitalul Cărbunești s-a stricat. A fost activat codul roșu. Bolnavii au fost mutaţi în ambulanțe și sunt trecuți pe oxigen în autosanitare.

„Am fost informat imediat. Au fost mobilizate mai multe resurse din județele limitrofe: oxigen și ambulanțe. E o defecțiune tehnică. Noi așteptăm ca firma care se ocupă de mentenanță să intervină rapid. Motivele defecțiunii nu le știu. Județul a acționat foarte bine.

Din județul respectiv au fost trimise 5 ambulanțe SMURD și din județele limitrofe au fost trimise mai multe; nu pot să dau cifra exactă. Au mai fost trimise butelii de oxigen, de asemenea.

Este foarte bine cum au acționat. Colegii de acolo dacă au nevoie ne pot anunța.

Este extrem de important pentru pacienț. E clar că le poate afecta viața pacienților. Măsuri de înainte? Ce măsuri? Nu știm de ce a apărut defecțiunea”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Citeşte şi: Regina Elisabeta a II-a şi-a petrecut noaptea în spital spital. Este prima oară când a fost internată, în ultimii opt ani

Vineri dimineaţă a fost activat codul roşu la Spitalul Târgu Cărbuneşti, după ce instalaţia de oxigen s-a defectat.

Alarma a fost dată de medicii din spitalul din Târgu-Cărbunești.

„Instalația de oxigen a clacat. Pacienții sunt trecuți pe tubul de oxigen. Am trecut la planul roșu. Personalul medical aleargă cu bolnavii între secții. 15 sunt în ATI, în total 100 de pacienți. Spital suport Covid. Situația a apărut în urmă cu o oră. Luăm în calcul să evacuăm o secție de la spitalul Tîrgu Jiu pentru a aduce bolnavii, avem suport de la ambulanțe din zonă. Planul roșu a fost activat. L-am contactat pe Raed Arafat. Nu știu acum de ce a căzut instalația de oxigen, dar probabil suprasolicitarea a dus la această situație”, a declarat Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj, într-o intervenție la Digi24.

15 pacienți cu COVID, aflați în stare gravă sunt ventilați mecanic în ambulanțe.

La nivelul unității sanitare sunt internați 152 de pacienți infectați cu COVID-19.

Citeşte şi: Alertă la Spitalul Cărbuneşti, suport COVID-19. Instalaţia de oxigen s-a stricat. Bolnavii sunt mutaţi de urgenţă