Raed Arafat a făcut anunțul: „Vaccinare sau testare obligatorie, săptămânal, fără finanțare de la stat”

Raed Arafat a declarat la Digi24 că este posibil ca anumite categorii profesionale să fie obligate prin lege să se testeze, dacă persoanele nu sunt vaccinate.

15 sept. 2021, 23:58
Raed Arafat a făcut anunțul: „Vaccinare sau testare obligatorie, săptămânal, fără finanțare de la stat”

Raed Arafat

a declarat la Digi24 că este posibil ca pentru medici, profesori și personalul militar,  testarea să devină obligatorie, în contextul în care persoanele nu sunt vaccinate.

„Cert este că trebuie sau vaccinare obligatorie și în cel mai rău caz testarea obligatorie cel puțin o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie. Adică, ești vaccinat, sau dacă nu ești vaccinat ești testat o dată pe săptămână. Acest lucru e minim.

Sunt țări în Europa care au mers pe vaccinare obligatorie, și sunt țări din Europa care au zis – OK, dacă nu vrei să te vaccinezi, atunci te testezi obligatoriu o dată pe săptămână și nu pe finanțarea statului. Astea sunt concluziile în mai multe state, și cred că este normal.

Statul îți oferă vaccinul gratuit, ai acces la el deja de câteva luni, poți să te duci oriunde să te vaccinezi. Dacă ai ales să nu o faci, atunci te testezi. Te testezi obligatoriu o dată pe săptămână pentru două motive – unu, pentru că ești din păcate un risc pentru alții, și doi, dacă te îmbolnăvești, măcar să te izolezi de persoanele celelalte.” a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: Testarea nu-ți oferă protecție

Raed Arafat a mai menționat că vaccinarea rămâne soluția optimă de protecție în ceea ce privește Covid-19. Medicul s-a referit în special la personalul medical de pe ambulanță care este foarte expus infectării și pe care îl îndeamnă să se vaccineze.

„Vaccinarea rămâne soluția optimă, pentru că în secunda în care te vaccinezi, și ești vaccinat, ești protejat mult mai bine decât dacă ești doar testat. Testarea nu-ți oferă protecție. Înseamnă că ești vulnerabil mai departe, riști să te îmbolnăvești. Asta e logica statelor care au zis obligatoriu vaccinare, nu acceptăm testare. Pentru că în spital ești vulnerabil să te infectezi, la muncă, dacă ești pe o mașină a SMURD-ului, Ambulanță ești cu risc să te infectezi, și atunci trebuie să te vaccinezi, ca să te avem permanent și să nu te pierdem, să ajungi în terapie intensivă, și am dat exemplul colegului care a decedat la Bistrița, la 44 de ani, fiind nevaccinat. Mai sunt și alte cazuri de tineri care au decedat în ultima perioadă, nevaccinați fiind.”, a mai adăugat Raed Arafat pentru Digi24.


loading...
Partenerii noștri