Raed Arafat administrează vaccinuri la Palatul Copiilor: „Fiecare persoană care se vaccinează face un pas înainte”

Raed Arafat administrează vaccinuri la centrul de vaccinare Palatul Copiilor, în cadrul maratonului din Capitală. El spune că fiecare român care se vaccinează face un pas pentru limitarea pandemiei și că doar prin vaccinare pot fi evitate noi valuri de COVID-19 și noi restricții.

24 oct. 2021, 13:45
Raed Arafat administrează vaccinuri la Palatul Copiilor: „Fiecare persoană care se vaccinează face un pas înainte”
Raed Arafat administrează vaccinuri la Palatul Copiilor

Raed Arafat administrează vaccinuri la Palatul Copiilor. „Ce vedem astăzi este un lucru extrem de bun. Le mulțumesc celor care vin să se vaccineze, nu numai aici, ci peste tot în țară. S-a dovedit că chiar dacă suntem într-o situație destul de critică, oamenii au înțeles și vin la vaccinare.

Deja suntem la peste 80.000 pe zi, ajungem la 90.000 pe zi. Este foarte bine și cu toții avem datoria să facem acest lucru și să ne implicăm: medici de familie, persoane nevaccinate încă.

Persoanele care au dubii să pună întrebări, să le răspundem de ce este bine să se vaccineze. Important e că asta este unica soluție ca să nu se mai repete situația în care ne aflăm acum, unica soluție pentru a preveni astfel de situații și de a se proteja fiecare pentru viața lui și a celor din jurul lor”, a spus Arafat.

Citeşte şi: Şcolile ar putea rămâne închise şi după vacanţa de două săptămâni. Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie”

Raed Arafat administrează vaccinuri la Palatul Copiilor

Fiecare persoană care se vaccinează face un pas înainte pentru toți. Fiecare persoană contează, fiecare poate contrbui. Vaccinarea e soluția optimă de prevenire și de a evita să ajungi la ATI sau să-ți pierzi viața.

Dacă eram vaccinați destui ca în alte țări europene, la 70-80%, nu ajungeam în această situație și nu erau necesare măsurile luate. Ca să evităm să le luăm altă dată și să facem ca această problemă să dureze cât mai puțin, cât mai mulți oameni trebuie să se vaccineze. Le mulțumesc celor care s-au convins că trebuie să facă asta”, a sublinat șeful DSU, la Digi24.

El a adăugat că „restricțiile sunt impuse pentru că până acum nu ne-am vaccinat destui”.

Raed Arafat, despre CERTIFICATUL VERDE la locul de muncă

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat, vineri seară, că nu i se pare normal ca unui vizitator într-o instituţie publică să i se ceară certificatul verde de către un angajat nevaccinat, însă a reiterat ideea că restricţionarea dreptului la muncă se poate face doar în Parlament.

La instituţiile publice, la angajaţi doar prin lege putem impune anumite reguli şi din câte ştiu e un proiect de lege depus. Se va aranja acolo cu o anumită categorie de angajaţi care trebuie să aibă fie vaccin, fie test periodic.

În clădirile publice, persoanele care vin în vizită, vizitatorii, cei care vor să intre, trebuie să prezinte certificatul verde unde intră şi testatul. Adică vreau să rezolv o problemă într-o instituţie publică, nu vreau să mă vaccinez, nu sunt trecut prin boală, mă testez. Nu vreau nici să mă testez, nu intru.

Ai soluţia să prezinţi testul înregistrat în aplicaţie, care este soluţia normală, vorbim de certificatul verde. Dacă prezinţi testul separat, cu cod QR, cu tot, poate că se ia în considerare, dar în mod normal trebuie să fie înregistrat în aplicaţie”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, vineri seară. (Citeşte AICI mai multe detalii)


loading...