Raed Arafat, apel către români: „Ignoraţi aceste mesaje. Au ca scop scăderea încrederii în autorităţi”

Numărul cazurilor de coronavirus în România a crescut în ultima perioadă, iar tot mai multe voci vorbesc despre falsificarea cifrelor. Raed Arafat face un apel la populaţie şi îi îndeamnă să ignore mesajele conspiraţioniste. Secretarul de stat îi asigură pe români că datele comunicate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică sunt adevărate.   

23 iul. 2020, 11:31
Raed Arafat, apel către români: „Ignoraţi aceste mesaje. Au ca scop scăderea încrederii în autorităţi”

Raed Arafat susţine că cei care vorbesc despre falsificarea cifrelor în cazul infectărilor cu coronavirus au un singu scopi: scăderea încrederii în autoritatea statului român. 

„Cei care dau aceste mesaje au un scop: scăderea încrederii în autoritatea statului. Eu ce vă spun, atât cât avem testate pozitive, pozitive noi, astea le anunțăm. Nu are nimeni interesul nici să le scadă nici să le crească. Ele nu trec printr-un laborator unde să înceapă cineva să scoată cazurile ‘uite asta nu punem, asta punem’. Cel puțin ce primim de la INSP știu că este exact ce se întâmplă. Cum putem stopa aceste mesaje? Numai prin ignorarea lor. Să fim conștienți că aceste mesaje nu fac decât să deruteze, pentru că cei care le lansează depind de câți oameni le urmăresc.”, a spus Raed Arafat la DigiFm. 

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, joi, 1.112 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Pe teritoriul României au fost confirmate 41.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Citeşte şi Medicii de la Terapie Intensivă, scrisoare pentru Arafat:”De peste 11 ani, secţia ATI e condusă ilegal, ca urmare a abuzului de putere”