Raed Arafat, atacat de HACKERI. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al AUTORITĂŢILOR

Raed Arafat a sesizat acum doi ani autoritatile din cauza unui cont de Facebook ce ii purta numele si care ajusese sa aiba 80.000 de fani. Subsecretarul de stat a cerut in mod oficial celor de la Facebook sa fie sters contul respectiv, pe motiv ca nu-i apartinea si a facut o plangere la politie pentru furt de identitate si frauda informatica

18 dec. 2016, 17:44
Raed Arafat, atacat de HACKERI. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al AUTORITĂŢILOR
Autoritatile au demarat cercetarile si, dupa cateva saptamani, cel care facuse contul a fost identificat. Este vorba despre un tanar din Iasi, care le-a explicat politistilor ca a facut respectivul cont din pura distractie. Chiar si asa, pe baza plangerii lui Raed Arafat, procurorii i-au deschis baiatului un dosar penal. Tanarul va fi judecat pentru tentativa de frauda informatica si daca va fi gasit vinovat risca intre 2 si 7 ani de inchisoare.

„Nu am in momentul de fata un cont personal de Facebook. Nu exista un cont oficial al meu. Problema este ca aceste conturi false se deschid incontinuu, iar oamenii sunt inselati si cred ca vorbesc cu mine. De exemplu, o publicatie din Timisoara a facut stire dintr-o postare de pe acel cont. Este un prejudiciu adus imaginii mele si cel care se afla in spatele acestui profil poate avea si beneficii de pe urma mea. Se incearca discreditarea mea. Problema este ca altcineva face tot felul de declaratii care nu sunt ale mele. Chiar daca am opinii legate de anumite subiecte, nu vreau ca altcineva sa le scrie pentru mine. Oricum, am vazut ca cel care este in spatele contului mai face unele greseli de exprimare. Este un profil bine gândit”, explica, la acea vreme, Raed Arafat.