Raed Arafat: Autorităţile sunt pregătite să intervină în zonele afectate de ninsori

Raed Arafat asigură că autorităţile sunt pregătite să intervină în zonele din sud est, cele mai afectate de ninsori şi viscol. În plus, Arafat a făcut apel către oameni să nu iasă în frig decât dacă este absolută nevoie, iar gravidele şi persoanele care au nevoie de dializă să nu refuze ajutorul medical.

20 dec. 2012, 06:24
Raed Arafat: Autorităţile sunt pregătite să intervină în zonele afectate de ninsori

Au fost mobilizate echipamente către zona de sud, avem şenilate…au procedat autorităţile locale la scoaterea gravidelor şi dializaţilor din zonele care pot deveni blocate„, a declarat Raed Arafat.

„În Constanţa 10 persoane pe dializă au preferat să rămână acasă…noi am solicitat să ia pe răspunderea lor că ştiu ce fac, că li s-a oferit să fie duşi într-un loc sigur şi că au refuzat pe proprie răspundere acest lucru”, a mai spus Arafat.

„Temperaturile scăzute, problema este să nu te expui la ele dacă nu e necesar...evitarea alcoolului, ceai cald, locul de muncă acolo eşti protejat, problema transportului, să nu ieşi dacă nu o să fii sigur că o să ajungi, anul trecut am avut decese prin hipotermie al unor oameni care au mers pe jos între localităţi”, a mai precizat Raed Arafat.