Raed Arafat, avertisment despre carantinarea Bucureştiului după ce rata de incidenţă a trecut de 8 la mie

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că nu se doreşte momentan închiderea Capitalei, dar a avertizat în legătură cu vaccinarea populaţiei.

02 oct. 2021, 15:46
Raed Arafat, avertisment despre carantinarea Bucureştiului după ce rata de incidenţă a trecut de 8 la mie

Raed Arafat afirmă că, în prezent, nu se discută despre posibilitatea de a carantina Bucureştiul, fiind luate alte măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului. „Dorinţa noastră este să nu blocăm un oraş mare, cu economie cu tot, mai ales că avem căile de a rezolva problema”, a punctat el.

Bucureştiul nu mai are locuri libere la ATI COVID. La nivel național sunt libere 11 paturi ATI

Raed Arafat a explicat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că CMBSU a adoptat o hotărâre privind restricţiile conform legislaţiei în vigoare la acel  moment, dar după ce s-a aprobat hotărârea de Guvern va trebui să se întrunească din nou pentru a readapta decizia.

El a menţionat că nu sunt restricţii suplimentare la o rată de peste 8 la mie, dar a făcut apel pentru respectarea măsurilor adoptate deja.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Bucureştiul să intre în carantină, Arafat a răspuns: „La acest moment nu s-a discutat şi până la măsura carantinării se iau alte măsuri care să limiteze răspândirea. Dorinţa noastră este să nu blocăm un oraş mare, cu economie cu tot, mai ales că avem căile de a rezolva problema. Noi cerem oamenilor să se vaccineze cât mai repede, cât mai mulţi, ca să ieşim din această situaţie”.

Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a trecut de 8 la mie. Noi restricţii în Capitală de duminică

Raed Arafat a menţionat că sunt ţări cu un număr mare de cazuri, dar cu puţine persoane care ajung la Terapie Intensivă, dar nu este şi situaţia din România din cauză că în ţara noastră numărul celor vaccinaţi este mic.

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a depăşit, sâmbătă, 8 la mie, în Capitală, iar o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocată după ce va fi aprobată şi publicată în Monitorul Oficial hotărârea de Guvern privind noile restricţii.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 8,28 în Capitală.

Consiliul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va fi convocat după publicarea noilor măsuri adoptate prin Hotărâre de Guvern în Monitorul Oficial.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, 12.590 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, cel mai grav bilanţ zilnic de la debutul pandemiei. Dintre acestea, peste 2.500 de cazuri noi sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 184 de persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.412 pacienţi cu COVID-19. Sunt 345 de copii internaţi cu COVID-19, din care 20 la ATI. În Bucureşti au fost raportate 2.538 de cazuri noi, în Timiş – 614, în Ilfov – 511, în Cluj – 485, în Prahova – 461 şi în Dolj – 452.