Raed Arafat, citat la Parchetul General în dosarul Colectiv. El a fost huiduit de victimele incendiului

Raed Arafat, șeful Departamentului de Urgență, a fost audiat marţi la Parchetul General, ca martor în dosarul Colectiv la aproape patru ani de la teribilul incendiu.

22 oct. 2019, 06:55
Raed Arafat, citat la Parchetul General în dosarul Colectiv. El a fost huiduit de victimele incendiului

Raed Arafat a fost întâmpinat de mai multe victime ale tragediei de la Colectiv și reprezentanți ai familiilor acestora, care i-au cerut explicații și l-au apostrofat, la patru ani de la tragedie.

„Alexandru Hogea, vă spune ceva?”, a fost întrebat de Narcis Hogea, tatăl celei de-a 60-a victimă a incendiului de la Colectiv. O femeie i-a strigat lui Arafat „Criminalule”.

Raed Arafat nu a făcut declarații.

În noiembrie 2016, părinţii victimelor şi supravieţuitorilor incediului din Colectiv au depus o plângere în care au acuzat de neglijenţă şi ucidere din culpă mai multe persoane din sistemul medical şi din guvern, printre care şi Victor Ponta, şi Nicolae Bănicioiu. Arafat ar urma să fie audiat în urma acestei plângeri.

Viorica Dăncilă, despre victimele din Colectiv: Vor primi decontarea îngrijirilor atât timp cât este nevoie

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club dintr-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.

În urma incendiului au decedat 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate.

În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.

INCENDIU COLECTIV. La 4 ani de la tragedie procesul stagnează. Încă nu s-a trecut de audierea martorilor