Raed Arafat: „Cum pot eu să muşamalizez o situaţie din 11 spitale?”

În cadrul unui interviu exclusiv pentru mariustuca.ro, secretarul de stat Raed Arafat răspunde atacurilor lansate în media asupra sistemului medical de urgență, departament pe care l-a construit și pe care îl conduce.

13 nov. 2015, 14:49
Raed Arafat: „Cum pot eu să muşamalizez o situaţie din 11 spitale?”

„Cum pot eu să mușamalizez o situație din 11 spitale, pentru că avem răniți în 11 spitale?! Cum putem noi, eu, sau ministrul Bănicioiu, sau profesorul Lascăr să mușamalizăm o situație din 11 spitale în care toți au făcut eforturi supraomenești pentru a-i trata corect pe pacienți?! Cum am fi putut noi să-i convingem pe oamenii din 11 spitale să mușamalizeze. Noi știm foarte bine că, în unele situații, eram peste capacitate, dar aici nu avem ce mușamaliza. Hai să-l luăm pe doctorul Arafat. Rolul lui este prespitalul și unitatea de primiri urgențe. Eu nu am cum să-i dau dispoziții unui medic din anestezie terapie intensivă ca să mușamalizeze pentru simplul fapt că el nu este sub coordonarea mea”, a declarat Raed Arafat pentru mariustuca.ro. 

INCENDIU COLECTIV. O tânără a murit într-o clinică din Germania. Bilanţul tragediei: 55 de morţi

Raed Arafat a vorbit în premieră despre problemele legate de comunicare în cazul morţilor de la clubul Coelctiv. „A fost încercarea de manipulare prin minciuni foarte, foarte grave: ascunderea de cadavre, ascunderea numărului real al deceselor. Și s-au făcut emisiuni peste emisiuni pe aceste teme fără a răspunde la câteva întrebări: unde sunt familiile decedaților pe care noi i-am fi ascuns și de ce nu cer să fie găsiți, cum poate cineva să creadă că, în anul 2015, în România, poți să ai complici și medici,şi legiști, și jandarmi, și polițiști, și SMURD-ul, și ambulanțele, adică pe toți care au fost la fața locului în așa fel încât să ascundem cadavre. Pentru că toți erau la locul intervenției. Un jurnalist a lansat acest lucru pe facebook și l-a susținut o perioadă, apoi, a fost preluat de unele televiziuni care, nu știu, poate au dorit astfel să-și mărească audiență ca în cazul Elodia sau poate au dorit alt ceva. Pentru toate acestea nu am o explicație, dar cineva trebuie să răspundă de unde a venit această prostie. 

Arafat, despre acuzele aduse în cazul „Colectiv”: În loc să fim uniţi, am început să arătăm cu degetul