UDATE: La secţia ATI a Spitalului Foişor au fost internaţi 18 pacienţi Covid

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat sâmbătă seara că deja au fost internaţi la Spitalul Foişor 7 pacienţi cu COVID-19 la ATI, iar transferul bolnavilor va continua la interval de aproximativ 60 - 90 minute.

11 apr. 2021, 08:34
UDATE: La secţia ATI a Spitalului Foişor au fost internaţi 18 pacienţi Covid

UPDATE

: Optsprezece pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi până în prezent la secţia ATI a Spitalului de Ortopedie Foişor, transformat în spital destinat persoanelor infectate cu noul coronavirus.

În condiţiile în care, potrivit secretarului de stat Raed Arafat, sâmbătă seară erau internaţi la ATI la Spitalul Foişor 7 pacienţi, duminică, numărul acestora a ajuns la 18.

Ştirea iniţială

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a mai spus că, în paralel, au sosit la Spitalul Foişor de la unităţile de primiri urgenţe şi pacienţi care au nevoie doar de oxigen pe secţie obişnuită.

El a mai arătat că Terapia intensivă mobilă din curtea Spitalului ‘Victor Babeş’ din Bucureşti este deja ocupată la capacitatea ei maximă de 8 paturi.

”Se continuă transferul treptat al pacienţilor din unităţile de primiri urgenţă din Bucureşti spre Spitalul Foişor. Deja au fost internaţi în Spitalul Foişor pacienţi pe 7 paturi ATI din cele 20, iar transferul din unităţile de primiri urgenţe va continua la interval de aproximativ 60 – 90 minute. În paralel, au sosit la Spitalul Foişor de la unităţile de primiri urgenţe şi pacienţi care au nevoie doar de oxigen pe secţie obişnuită. Transferul va continua şi pentru pacienţii oxigeno-dependenţi către cele 90 de paturi din Spitalul Foişor”, a precizat pe Facebook Raed Arafat.

Raed Arafat: „Decizia de evacuare a spitalului Foişor a fost corectă”

Raed Arafat spune că decizia de evacuare a pacienţilor spitalului Foişor a fost una corectă, chiar dacă a creat un disconfort pentru aceştia, iar evacuarea trebuia să înceapă în cursul amiezii şi nu noaptea.

„Când vine vorba de a lua decizii, sunt convins că poate nu întotdeauna sunt perfect înţelese sau tolerate, dar între a nu lua o decizie – şi după care a da explicaţii, pe bună dreptate, că de ce am lăsat unii oameni fără îngrijiri medicale potrivite, de ce am lăsat unele persoane să se agraveze, fără să găsim pentru ele lor – şi între a supăra şi de a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, în acest sens, printr-o decizie care salvează vieţi, eu în continuare aleg soluţia de a lua decizii, de a suporta consecinţele atacurilor, dar să ştiu în sfârşit că am luat o decizie care a salvat vieţi.

Poate acum am învăţat şi mai mult pe partea de evacuare a unui spital, anumite aspecte pe care să le luăm în considerare în viitor. Dar decizia de a evacua şi decizia de a face loc pentru bolnavii în stare critică rămâne valabilă şi aş lua-o înapoi în orice moment. Decizia cred că a fost una corectă”, a spus Raed Arafat într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Beatrice Mahler: „Boala COVID s-a schimbat. Unii pacienţi dezvoltă forme brutal de violente”