Raed Arafat, despre un nou lockdown în România: „Dacă am respecta măsurile pe care le avem, am putea să controlăm situaţia”

Raed Arafat a făcut noi declaraţii privind un nou lockdown în România. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat miercuri seară că ar fi suficient ca oamenii să respecte măsurile deja existente pentru ca pandemia să poată fi ţinută sub control.

06 oct. 2021, 23:51
Raed Arafat, despre un nou lockdown în România: „Dacă am respecta măsurile pe care le avem, am putea să controlăm situaţia”

Raed Arafat, despre un nou lockdown în România. Şeful DSU a declarat că nu consideră că s-ar impune un nou lockdown şi că ar fi suficient să fie respectate măsurile deja existente.

Raed Arafat, despre un nou lockdown în România

”La acest moment, eu consider că, dacă am respecta măsurile pe care le avem şi dacă fiecare dintre noi ar respecta măsurile complet, am putea să controlăm situaţia. Din păcate, am văzut imagini chiar în weeend-ul trecut, la anumite cluburi care ţineau festivităţi cu dansuri, la 2 dimineaţa, care nu respectă absolut nicio regulă. Asta este iresponsabilitatea la momentul ăsta din partea unora şi din cauza cărora am ajuns în această fază”, a declarat şeful DSU la finalul şedinţei de guvern de miercuri seară.

Acesta a mai precizat că amenzile aplicate localurilor care nu respectă regulile sunt nesemnificative.

”Pentru unii amenzile care se dau sunt o mică atenţionare, pentru că ei fac suma foarte rapid, în prima oră dintr-o noapte de acest gen. Poate ne oprim, când apar anumite măsuri, să căutăm cum putem să le eludăm şi căutăm să le respectăm, măcar câteva luni să trecem de situaţia asta în care suntem”, a mai precizat şeful DSU.

Citeşte şi Raed Arafat, noi precizări privind Ordinul de limitare a activităţii medicale: „NU închide spitalele, e un ordin despre care ni s-a spus că nu trebuie publicat în Monitorul Oficial”

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat miercuri aproape 15.000 de noi infectări COVID-19 şi peste 330 de decese în 24 de ore. La ATI sunt internaţi 1513 de pacienţi cu forme grave COVID-19.

Până miercuri, 6 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.303.900 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.842 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.148.983 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 264 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citeşte şi Masca de protecţie redevine OBLIGATORIE pe stradă. Ordinul a apărut în Monitorul oficial

 

 


loading...
Partenerii noștri