Raed Arafat este în război cu HORECA din cauza certificatului verde: „La fiecare val a avut nemulţumiri, îmi pare rău!”

Raed Arafat este indignat de nemulţumirile reprezentanţilor din industria ospitalităţii privind introducerea certificatului verde. Şeful DSU susţine că dacă nu s-ar lua măsurile necesare, așa cum vor cei din HoReCa, n-am mai depăși niciodată pandemia de coronavirus.

27 oct. 2021, 10:09
Raed Arafat este în război cu HORECA din cauza certificatului verde: „La fiecare val a avut nemulţumiri, îmi pare rău!”
Raed Arafat este în război cu HORECA din cauza certificatului verde: "La fiecare val a avut nemulţumiri, îmi pare rău!"

Raed Arafat a răbufnit după ce HORECA a reclamat pierderi din cauza certificatului verde. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne spune că pandemia nu poate fi combătută după dorinţele reprezentanţilor din industria ospitalităţii.

Raed Arafat a răbufnit după ce HORECA a reclamat pierderi din cauza certificatului verde

Şeful DSU spune că industria ospitalităţii a avut tot timpul nemulţumiri, însă, la acest moment HORECA trebui să înţeleagă că fără regulile impuse de autorităţi nu putem combate pandemia din cauza căreia au murit atâţia oameni.

Citeşte şi Certificatul verde va fi obligatoriu pentru bugetari! Raed Arafat afirmă că legea ar putea fi adoptată în două-trei săptămâni

„Nu putem combate pandemia şi când ajungem la faza în care suntem acuma pe dorinţele industriei HoReCa – îmi pare rău! Deci industria HoReCa, la fiecare val, a avut supărări şi nu era mulţumită şi am înţeles cu toţii, a înţeles şi Guvernul, a înţeles toată lumea. La acest moment, industria HoReCa funcţionează mai departe, nu s-au închis restaurantele, nu s-au închis cafenelele, nu s-au închis hotelurile, dar s-au pus nişte reguli.

Industria HoReCa trebuie să înţeleagă că, dacă acest lucru nu se făcea în acest mod, în această fază se ajungea la închidere. Dar nu s-au închis, s-au pus nişte reguli. Dacă industria HoReCa vrea să ne spună acuma că să lăsăm şi la 10 la mie situaţia ca ei să facă toate conferinţele şi cursurile şi business as usual, înseamnă că noi nu vom controla situaţia niciodată.

Aşa că trebuie şi ei să înţeleagă partea noastră care combatem această pandemie, şi combatem acest virus şi efectele lui. Am ajuns la o fază în care va trebui, la acest moment, controlată. Controlul s-a ales să nu se facă printr-un lockdown total, dar totuşi anumite măsuri trebuie să se implementeze”, a afirmat şeful DSU la TVR.

Reamintim că începând de luni, 25 octombrie, accesul în instituțiile publice, în hoteluri, mall-uri, restaurante, cinematografe și toate magazinele, cu excepția celor alimentare și a farmaciilor, se cere certificat verde COVID.

Tot de luni, restaurantele, cafenelele, terasele funcționează doar la 50% din capacitate și pot veni doar cei care au certificatul verde. Programul este 05:00 – 21:00, la fel ca în cazul magazinelor.

Citeşte şi Raed Arafat le recomandă românilor să nu mai plece în concedii în perioada următoare: „Cel mai bine ar fi să stăm unde suntem”