Raed Arafat, furios în Parlament. „Ideea geamandurilor distribuite pe litoral e ucisă şi s-a terminat” VIDEO

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, marţi că ideea folosirii geamandurilor în formă de cruce este "ucisă" şi i-a acuzat pe jurnalişti că fac un "subiect care este fără obiect".

14 iun. 2022, 14:09
Raed Arafat, furios în Parlament. „Ideea geamandurilor distribuite pe litoral e ucisă şi s-a terminat” VIDEO

Raed Arafat a răbufnit, spunând că „s-a terminat” cu geamandurile în formă de cruce, pe care Fundaţia pentru SMURD le-a donat pentru a fi folosite în staţiunile de pe litoral.

Întrebat la Palatul Parlamentului cine a venit cu ideea geamandurilor care au stârnit dezbateri în ultima vreme, şeful DSU a reacţionat:

„Pe nişte geamanduri care au fost cinci la număr, puse undeva. Care este problema? De ce faceţi un subiect care este fără obiect. Ideea e ucisă şi s-a terminat. Gata!”, a spus Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne susţine că „era nevoie” de aceste geamanduri şi a refuzat să mai răspundă la alte întrebări pe subiect.

Citeşte şi: Raed Arafat, mai sincer ca niciodată despre geamandurile în formă de cruce. „Am comis-o din nou! Nu putea fi o mică minge plutitoare”

Raed Arafat, a afirmat, luni, în legătură cu geamandurile cu cruce roşie distribuite pe litoral, că scopul lor este „semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani”, iar criticile apărute în presă şi pe reţelele de socializare cu privire la această iniţiativă sunt „nefondate”.

„Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acţiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit acum doi ani de specialişti, şi finanţat din fonduri non-guvernamentale, care are ca scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani. Ca să fie vizibil şi să atragă atenţia, nu putea fi o mică minge plutitoare, fiind necesară o vizibilitate mai mare când te apropii de zona de pericol. Ideea unei cruci de culoare roşie poate fi interpretată în mai multe feluri, însă ea semnalează pericolul de la distanţă, iar când te apropii de ea şi mai mult poţi citi şi textul de avertizare, atrăgându-ţi atenţia că deja eşti foarte aproape de pericol”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Citeşte şi: Geamanduri în formă de cruce, donate Fundaţia pentru SMURD a lui Raed Arafat. Salvamarii le consideră periculoase. „Nu le vom monta”


loading...