Raed Arafat, vestitorul primăverii: Elevii pot duce mărțișoare la școală de 1 martie. Și eu le duc colegelor

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că elevii pot oferi mărțișoare la școală de 1 Martie, dar să respecte distanțarea socială.

26 feb. 2021, 15:13
Raed Arafat, vestitorul primăverii: Elevii pot duce mărțișoare la școală de 1 martie. Și eu le duc colegelor

Raed Arafat a punctat faptul că și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este de acord cu acest lucru.

„Cred că domnul ministru al Educației s-a pronunțat pe această temă și nu are rost să intrăm într-o discuție foarte controversată. Da, eu am înțeles că e posibil să se ducă flori mărțișoare luni. Distanțarea și tot trebuie păstrate”, a declarat Arafat.

Șeful DSU a precizat chiar că și el va duce colegelor mărțișoare.

După ce ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății cu regulile pentru redeschiderea școlilor a interzis „schimbul de obiecte personale”, categorie în care ar fi putut intra mărțișoarele și florile oferite cadrelor didactice și elevelor de 1 și 8 martie, ministrul Educației afirmă că nu există nicio interdicție și că acestea sunt permise, floarea fiind „un simbol”, nu un „obiect personal”.

Nelu Tătaru: În acest moment forțăm un pic o transmitere pe suprafețe la mărțișoare

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și actual președinte al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, cataloghează drept ”o forțare” discuțiile din spațiul public cu privire la riscul de transmitere a coronavirusului pe care l-ar implica oferirea de mărțișoare și flori la școală de 1 și 8 Martie.

”Cred că ne aducem aminte începutul pandemiei, când explicam precauțiile și căile de transmitere: transmitere aerogenă și transmitere pe suprafețe. Cred că în acest moment forțăm un pic o transmitere pe suprafețe la mărțișoare. Cred că aglomerațiile umane care se realizează…

Cred că, în acest moment, păstrarea unor precauții ca masca și dezinfectantul pe care îl avem pot fi elementele esențiale și în înmânarea unui mărțișor. ȘI domnul ministru Cîmpeanu, și domnul Rafila sunt pe aceeași linie. Considerăm că totuși, un mărțișor nu este un schimb periculos de obiect personal”, a declarat deputatul PNL la B1 TV.

În acest context, Nelu Tătaru a atras atenția asupra faptului că cel mai mare risc de infectare este legat de mobilitatea pe care o implică mersul la școală.

”Nu elementul școală, propriu-zis, este cel care este periculos, mobilitatea pentru școală este periculoasă, tot ce înseamnă drumul de acasă până la școală și înapoi”, a mai spus Nelu Tătaru.