Raed Arafat, interceptat de DNA în propriul birou de la MAI

Şeful DSU Raed Arafat a fost interceptat de procurorii DNA chiar în biroul său de la MAI, potrivit unor surse citate de România TV.

29 apr. 2022, 11:52
Raed Arafat, interceptat de DNA în propriul birou de la MAI

Microfon de interceptare, găsit în biroul lui Raed Arafat de la MAI. Tehnica de inregistrare a fost montata sub un scaun si gasita de un angajat DSU in timpul unei sedinte care fusese organizată chiar în biroul lui Raed Arafat, anunţă România TV.

Initial, barbatul a crezut ca este vorba despre o guma de mestecat lipită sub scaun. Când a scos-o a dat însă pentru cu totul altceva.

Citeşte şi: Percheziţii DNA într-un dosar vizând achiziţia de măşti de protecţie în timpul pandemiei de COVID-19. Omul de afaceri Cătălin Hideg, dezvăluiri bombă înaintea anchetei VIDEO

DNA a recunoscut ca microfonul era al lor, iar seful sectiei militare din cadrul institutiei, Marius Catalin Strambei, a demisionat. Surse citate de România TV au afirmat ca aparatul de interceptare era ascuns în biroul lui Raed Arafat de la Ministerul de externe de maximum o lună.

Citeşte şi: Raed Arafat a scăpat de urmărirea penală pentru abuz în serviciu. Victorie în faţa DNA

Dezvăluirea privind interceptarea şefului DSU vine după ce Raed Arafat a anunţat că a scăpat de urmărirea penală pentru abuz în serviciu. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis să respingă cererea DNA de redeschiderea a unui dosar mai vechi.

„Astazi dimineata, dupa mai multe infatisari si amanari, am aflat vestea ca DNA a pierdut in tentativa sa, ilegala si bizara, de a redeschide un dosar vechi, clasat, pentru a ma urmari penal pentru “abuz in serviciu”.