Raed Arafat: Mândria că am studiat în România nu poate să mi-o ia nimeni

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri în cadrul primului congres medical palestino-român cu participare internaţională că mândria că a studiat în România nu poate să i-o ia nimeni şi că nu va uita niciodată de unde a plecat şi unde se află.

09 apr. 2014, 17:44
Raed Arafat: Mândria că am studiat în România nu poate să mi-o ia nimeni

Când am ajuns în România şi aveam 16 ani şi jumătate, niciodată nu m-am gândit că o să rămân aici, aşa cum cred că s-a întâmplat cu mulţi dintre cei care au rămas în România. Dar faptul că la această conferinţă au apărut atât de mulţi absolvenţi care nu au rămas în România, au rămas cu amintirile din România, arată cât de importantă a fost pentru noi experienţa de a primi educaţia care ne-a făcut ce suntem acum în domeniul medical în această ţară. Pentru mine mândria că am studiat în România cred că nu poate să mi-o ia nimeni, aşa cum este şi pentru dumneavoastră în fiecare zi când practicaţi meseria de medic. Cei care au o casă sunt norocoşi, cei care au două case sunt şi mai norocoşi. Eu consider că am două case, niciodată nu voi uita de unde vin, niciodată nu o să uit unde sunt„, a spus Raed Arafat.

Potrivit acestuia, relaţia dintre România şi Palestina va continua atât în domeniul medical, cât şi în alte domenii.

„Sunt mandatat să vă transmis un bun venit şi din partea domnului vicepremier ministrul de Interne Gabriel Oprea şi să spun că la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie încă avem locuri deschise şi burse pentru a primi în continuare viitori ofiţeri ai Protecţiei civile şi de pompieri, care deja sunt 20 în România la pregătire. Această conferinţă nu arată decât cât de legaţi suntem şi faptul că această cooperare va continua”, a afirmat secretarul de stat în MAI.

Citeşte şi Raed Arafat, despre postul de secretar de stat în MAI: O oportunitate căreia nu puteam să-i spun nu