Raed Arafat, mesaj pentru români: „Nu mergeţi în vizite, de Paşte! Chiar şi câteva minute pot fi fatale”

Raed Arafat le transmite românilor să mai aibă răbdare o perioadă și să respecte distanțarea socială și măsurile de igienă. Șeful DSU spune că, în acest moment, nu se pune problema unei relaxări a restricțiilor.  

16 apr. 2020, 07:12
Raed Arafat, mesaj pentru români: „Nu mergeţi în vizite, de Paşte! Chiar şi câteva minute pot fi fatale”

PAŞTE 2020. Secretarul de stat în MAI i-a rugat pe români să nu meargă în vizite de Paște și să nu primească alți oameni în case. „Dacă au ceva de dus, să lase la ușă și să plece. Chiar și câteva minute pot fi fatale pentru acel om. Intrăm într-o perioadă de Sărbători, acum este bine și peste câteva zile vom culege foarte mulți bolnavi, vom avea cazuri grave.

Raed Arafat: „Hopul NU a fost trecut. Dacă nu respectăm regulile, vor fi pomeni după sărbători” 

Până la găsirea unui vaccin, măsurile de igienă, masca pe față, distanțarea socială, toate aceste măsuri vor continua și după ce trece valul. Acestea sunt măsuri de conviețuire cu virusul respectiv, care nu dispare, cel puțin nu vedem să fie semne în acest sens. Dacă aveam un vaccin era mult mai simplu, dar și după ce vom avea o relaxare a măsurilor, măsurile de igienă și distanțare socială vor fi menținute. Din acel moment, soluția este în mâinile populației, toți vor avea o responsabilitate foarte mare”, a mai spus Raed Arafat, la Digi24.