Raed Arafat, noi detalii despre victimele incendiului din Bucureşti: Sunt arşi pe o suprafaţă importantă a corpului, prognosticul e rezervat! UPDATE

Raed Arafat spune că cei cinci răniţi în explozia şi incendiul de la centrul de reciclare din Popeşti-Leordeni se află stare gravă, având şi leziuni ale căilor respiratorii.

24 iul. 2021, 11:13
Raed Arafat, noi detalii despre victimele incendiului din Bucureşti: Sunt arşi pe o suprafaţă importantă a corpului, prognosticul e rezervat! UPDATE

Raed Arafat, noi detalii despre victimele incendiului din Bucureşti. Se caută deja locuri pentru a putea fi transferaţi în străinăate, dacă acest lucru va fi necesar.

UPDATE: În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienți internați la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni.
Conform atribuțiilor, Departamentul pentru Situații de Urgență a căutat și identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt in derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU – MAI.

Până în prezent, echipa medicală de la Spitalul de Urgență Floreasca nu a solicitat transfer conform procedurilor și legislației în vigoare. n acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienți internați la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni.
Conform atribuțiilor, Departamentul pentru Situații de Urgență a căutat și identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt in derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU – MAI.

Până în prezent, echipa medicală de la Spitalul de Urgență Floreasca nu a solicitat transfer conform procedurilor și legislației în vigoare.

Raed Arafat, noi detalii despre victimele incendiului din Bucureşti: Sunt arşi pe o suprafaţă importantă a corpului

”Sunt arşi pe suprafaţă importantă a corpului, sunt arşi şi la nivelul căilor respiratorii, ceea ce face prognosticul şi mai rezervat. Au ajuns la Spitalul Bagdazar şi la Spitalul Floreasca”, a declarat, vineri seară, Raed Arafat, la Dgi 24, referindu-se la răniţii din explozia şi incendiul de la centrul de reciclare din Popeşti-Leordeni.

Şeful DSU spune totodată că despre incindent au fost informaţi preşedintele, premierul, ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii.

”Cu doamna ministrul Mihăilă am discutat posibilitatea, dacă va fi necesar, să putem să-i ducem afară”, a declarat Arafat.

Acesta a precizat că decizia va fi luată după evaluarea făcută de comisia de specialitate care se întruneşte în astfel de cazuri.

”Noi, între timp, am întreprins deja primii paşi pentru a găsi locuri în afară. Există locuri, nu există un loc pentru toţi cinci, dar există locuri. Eu cred că în această seară – mâine dimneaţă decizia va fi luată la nivel de comisii”, a mai afimat şeful DSU.

Locurile găsite sunt la spitale din Germania şi Belgia, dar se caută şi locuri în Austria care este mai aproape.

O explozie şi un incendiu au avut loc, vineri, la un utilaj, într-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni. Şase persoane au suferit arsuri, cinci dintre acestea fiind intubate, iar alte cinci au probleme respiratorii după ce au fost expuse la fum.

S-a dat mesaj Ro-Alert pentru zona Popeşti-Leordeni după un incendiu puternic la o hală de sortare a gunoiului. Opt autospeciale de la ISU Bucureşti-Ilfov intervin de urgenţă.

Incendiu la Popești-Leordeni. Cel mai recent bilanţ furnizat de ISU arată 11 victime, dintre care 6 victime care prezintă arsuri (5 victime necesită intubare şi 1 victimă cu arsuri minore) şi 5 victime intoxicate cu monoxid de carbon, conştiente.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, un incendiu a izbucnit, vineri, la un utilaj dintr-o hală de reciclare din Popeşti-Leordeni, str. Tănase Danciu.

Recent, un incendiu puternic a izbucnit luni la un bloc din Popești-Leordeni, la periferia de sud-est a Capitalei. Mansarda imobilului cu trei etaje a ars în totalitate, iar flăcările s-au întins pe o suprafață de 600 de metri pătrați. Pompierii au intervenit cu dificultate, din cauza spațiului îngust din jurul clădirii, iar autoscările trimise la fața locului nu au putut fi ridicate în primele zeci de minute ale intervenției. În oraș s-a construit masiv în ultimii ani, haotic, și pare că nimeni nu s-a gândit la intervențiile de urgență.

Citeşte şi: O explozie, urmată de un incendiu, la o hală de reciclare a gunoiului din Popești-Leordeni
 


loading...
Partenerii noștri