Raed Arafat: Planorul dispărut, căutat în continuare de localnici, pădurari, jandarmi şi salvamontişti

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a declarat marți că forțele implicate în căutarea planorului dispărut pe data de 6 august sunt în continuare mobilizate și sunt activate de la nivel local, el precizând că este vorba despre pădurari, jandarmi, salvamontiști, vânători de munte.

18 aug. 2015, 12:39
Raed Arafat: Planorul dispărut, căutat în continuare de localnici, pădurari, jandarmi şi salvamontişti

„Se caută mai departe, vin informații, sunt pădurarii implicați, jandarmii, pompierii, dar mai ales vorbim de salvamontiști și de vânătorii de munte. Sunt căutări și în acest moment, sunt zone care sunt sub căutare. Sunt forțe proprii, nu mai vorbim de o mie de oameni, vorbim poate de câteva zeci, de sute de oameni în județele respective. Într-un județ sunt câțiva zeci de oameni care pleacă pe anumite trasee și le verifică, pe trasee analizate de ei și decise de ei, sau merg pe trasee care trebuiau verificate pentru că se considera că acolo nu ar fi planorul„, a explicat Raed Arafat, la sediul ISU București. scrie Agerpres.

Oficialul MAI a spus că în prezent nu mai vin informații de la cetățeni privind posibilul loc unde ar fi căzut planorul, dar vin informații de la pădurari și toate detaliile se verifică. „Sunt informații care spun că am văzut acolo, că este posibil acolo, că am observat ceva ce nu e în regulă. Se merge, se verifică. Până acum, din păcate, încă nicio informație nu e reală”, a completat dr. Raed Arafat.

CITEŞTE ŞI Decizie de ultimă oră a MAI, în cazul pilotului dispărut. Autorităţile aplică un plan nou