Raed Arafat: Pompierii români din Grecia vor fi recompensaţi

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că pompierii români care au participat la stingerea incendiilor din Grecia vor fi recompensaţi.

13 aug. 2021, 22:25
Raed Arafat: Pompierii români din Grecia vor fi recompensaţi

Raed Arafat a vorbit, vineri seara despre pompierii români trimiși în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație.

Arafat spune că sunt tineri foarte bine pregătiți. ”Vin, se dedică, evoluează în carieră, unii sunt și paramedici, alții fac și a treia pregătire”.

Cel mai tânăr pompier trimis acolo are 20 de ani, potrivit lui Arafat. ”Am avut un exercițiu pe incendii de pădure în urmă cu doi ani, în vestul țării. România a evoluat mult, accesând fonduri externe”, a mai precizat Raed Arafat.

Mesaje ale pompierilor care intervin pentru stingerea incendiilor din Grecia, postate pe Facebook de ISU Buzău: Când ne întorceam de la intervenţie, murdari şi obosiţi, suntem aplaudaţi
Potrivit acestuia, pompierii vor fi recompensaţi. „Cu siguranţă va exista o recunoaştere, o să vedem când se întorc şi vom vedea care va fi modalitatea, dar va exista cel puţin la nivelul DSU şi al ministerului, poate şi la un nivel mai înalt”, a precizat Raed Arafat. „Ei au făcut ceva peste ce se cere de la ei, au plecat într-o misiune complexă, ei dorm în condiții grele, este expus unui risc într-o altă țară”, a adăugat Raed Arafat, la Digi 24.

Mărturia emoţionantă a pompierilor români despre gestul făcut de un copil din Grecia: Am primit mai mult, deşi venisem doar să ajutăm!

Ne-au mișcat gesturile localnicilor… Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne așteptam la așa o…

Posted by IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania on Friday, August 13, 2021