Raed Arafat: ”România stă mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene la capitolul vaccinare. 2% din populaţie, vaccinată”

România stă bine la capitolul vaccinare, dacă facem comparaţia cu celelelalte ţări europene, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU)-

25 ian. 2021, 08:56
Raed Arafat: ”România stă mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene la capitolul vaccinare. 2% din populaţie, vaccinată”

Raed Arafat: 2% din populaţie e deja vaccinată

Raed Arafat a spus pentru Antena 3 că  stăm mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene. „Am ajuns pe zi să vaccinăm peste 30.000 de oameni”, a declarat el.

”La acest moment singura frână care este cantitatea vaccinului care se primeşte. Aici sunt aspectele de livrare pe care le ştiu colegii de la Comitetul de Vaccinare. Dacă ne comparăm cu alte ţări şi există site-uri care ne compară, nu e o chestie băgată de România să spunem că ne lăudăm. Stăm mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene.

Noi avem deja 2% vaccinaţi. Dacă vedeţi harta Europei cu 2% vaccinaţi sunt încă două-trei ţări care au atins această cifră. Sunt ţări care sunt mult sub noi. Sunt ţări care sunt sub 1%, aşa că România totuşi este în rândul ţărilor care au fost mai active în acest sens.

Eu zic că modul de organizare, faptul că s-a implicat Ministerul Apărării, faptul că s-a colaborat între noi toţi, Ministerul Apărării cu DSU, cu Ministerul Sănătăţii, faptul că au fost implicate resurse la nivel naţional, logistice, personal medical. A fost organizat din punctul meu de vedere, destul de eficient ca să putem vaccina mai mulţi.

Am ajuns pe zi să vaccinăm peste 30.000 de oameni. Toate ţările au probleme. Orice problemă care poate fi corectată, sunt covins că colegii o vor corecta, dar nu e nimeni care să poată să spună: e perfect la mine totul. Ideea este ce realizăm şi rezultatul nostru în acest moment, este un rezultat bun. Echipa de vaccinare şi-a făcut treaba, din punctul meu de vedere”, a declarat Raed Arafat, în exclusivitate la Antena 3.

Încă o tranşă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în țară. Aproape 100.000 de doze, în Bucureşti!

Încă o tranşă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în țară. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 92.430 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:

– Centrul Regional de Distribuție București: 35.100 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.530 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 9.360 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.


loading...