Raed Arafat s-a vaccinat anti-Covid în fața tuturor românilor: „E un gest de normalitate” Imaginile momentului!

Update. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, s-a vaccinat anti-Covid, în fața tuturor românilor, odată cu personalul din cadrul DSU.

11 ian. 2021, 11:26

„Este un gest de normalitate. Eu abia am așteptat să mă vaccinez. (…) Îndemnul meu este ca toți să înțeleagă că aceasta e speranța în acest moment (…) Îndemnul meu către toți e să nu asculte stirile nefondate despre vaccin”, a declarat Raed Arafat.

Știre inițială. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, se vaccinează luni, în fața tuturor românilor, odată cu personalul din cadrul DSU, începând cu ora 12.00.

Raed Arafat și angajații DSU se vor vaccina la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București. Secretarul de stat a spus în repetate rânduri că nu se teme de acest și vaccin și că o va face fără ezitare.

„Luni, 11 ianuarie 2021, începând cu ora 12.00, personalului din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, inclusiv șefului structurii – secretar de stat dr. Raed Arafat, i se va administra vaccinul împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinarea din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit MAI.

Raed Arafat: „Mă voi vaccina public. Pentru mine, ca persoană, vaccinul e un lucru bun”

Întrebat în urmă cu câteva zile ce le-ar transmite reticenților, mesajul lui Raed Arafat a fost: „Eu le spun un lucru simplu: eu o să mă vaccinez, oricum și vaccinul de gripă sezonieră îl fac anual. Înseamnă că pentru mine, ca persoană, acest lucru este bun. Este bine pentru sănătatea lor și pentru a se proteja pe ei și pe cei din jurul lor. Când îmi vine rândul, mă voi vaccina public, sfatul meu este să nu asculte manipulările, să se gândească la interesul lor și cel al familiilor lor”.

„Mulți își vor schimba părerea, vor vedea că se face în toată lumea, că se vaccinează și persoane extrem de importante”. Mulți care spun că au dubii vor merge spre vaccinare. E clar că unii mai au întrebări, se va încerca răspuns la aceste întrebări, comitetul de vaccinare lucrează la acest aspect”, a afirmat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Mesajul lui Raed Arafat pentru cei care refuză vaccinarea: „Eu o să mă vaccinez”

Raed Arafat dă garanții că persoanele care aleg să nu se vaccineze nu vor fi discriminate. Cu toate acestea, este posibil ca anumite țări să solicite dovada vaccinării cetățenilor români care vor să-și petreacă vacanța pe teritoriul lor.

„Nu înseamnă (vaccinarea n.red) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună «poţi să vii dacă eşti vaccinat». E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta.

În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a adăugat şeful DSU.

O nouă tranșă de vaccinuri anti-Covid a ajuns luni în România

Astăzi, 11 ianuarie, a sosit în România a patra tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.