Raed Arafat spune că serviciile secrete sunt în ALERTĂ: "În spate sunt grupuri organizate care fac asta, sunt troli"

Publicat: Marţi, 19 Mai 2020 21:37 // Actualizat: Marţi, 19 Mai 2020 22:09 // Sursa: romaniatv.net

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a vorbit, marți seară, la TVR 1, în emisiunea ”România9”, moderată de Ionuț Cristache, a anunțat că serviciile secrete sunt în alertă și încearcă să găsească cine răspândește știri false despre epidemia de coronavirus.

STARE DE ALERTA. "Acum uităm de unde am pornit și începem să arătăm cu degetul, să facem bășcălie. În spate sunt grupuri organizate care fac asta. Serviciile depistează, văd. Acolo unde este posibil să limiteze dacă sunt troli, dacă sunt atacuri de undeva. Asta e o parte din activitatea lor. Nu sunt în legătură directă cu ei, dar dacă văd de undeva că sunt atacuri, trebuie să ne protejeze. Nu întotdeauna se va reuși. Nu suntem într-o epocă, în care să închizi site-uri. (…) Sunt site-uri care sunt create pentru așa ceva, pentru a dezinforma", a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: Există un curent care să convingă oamenii să refuze măsurarea temperaturii. Această măsură este una normală

Şeful DSU a oferit exemplul personal: „Eu când mă duc la minister dimineață sau când mă duc la Ciolpani, la Centrul de Comandă, pompierul la poartă nu-mi deschide mie bariera până nu îmi ia temperatura”, a subliniat Raed Arafat.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat, marți seara, la TVR1, în emisiunea "România9", realizată de Ionuț Cristache, că, în această perioadă în care luptă cu noul coronavirus, sunt instituții care cer rapoarte cu ce s-a făcut și trimit inspectori în control.

"Sunt îngrijorat. Unul, pentru că s-a ajuns la batjocură, la minimalizare, la a se lua la mișto, cum se spune, când noi facem lucruri serioase.

Doi, văd că deja rapid ne preocupăm acum să avem solicitări de a se vrea rapoarte pentru ceea ce s-a făcut. Ne pregătim pentru valul doi.

Îți vin controale de la Curtea de Conturi, în mijlocul bătăliei, să întrebe ce am cumpărat, ce achiziții s-au făcut. Dar nimeni nu va fugi. Că suntem controlați acum sau peste trei luni, suntem aici.

Trebuie să înțelegem că încă n-am terminat bătălia. Nu știm cum va arăta valul doi", a declarat secretarul de stat Raed Arafat. Arafat, spune că a constatat, după atitudinea unor persoane după ieşirea din starea de urgenţă, că unii fac "băşcălie" şi iau în "batjocură şi la mişto" situaţii serioase precum cea privind răspândirea noului coronavirus. "Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (...) acum am ajuns în momentul care ne batem joc de ce s-a făcut. (...) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia", afirmă Arafat.

"Normal, fără nicio discuţie şi aş fi total inconştient dacă aş spune că nu mă tem de acest virus. Este atât de periculos şi avem decese. Deja am atins o mie o sută şi ceva de decese. Haideţi să lăsăm prostiile care circulă pe reţelele de socializare, în unele dezbateri care au ieşit din sfera dezbaterilor pragmatice şi ştiinţifice şi au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocură. Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (...) acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut. (...) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia pentru că s-a implantat în conştientul unei părţi a populaţiei că aici a fost o cacealma", a spus Arafat, marţi seară, la TVR.

El a povestit că a fost sunat de către oameni care i-au spus că nu sunt de acord să li se ia temperatura la intrarea în spaţii închise."Nu e normal ca dacă persoana are febră să nu intre şi să meargă, mai bine, să se consulte la un medic?", a spus Arafat.

El a mai spus că celor care au febră nu li se permite accesul în spaţii închise, însă datele acestora nu se colectează, iar autorităţile nici nu au "asemenea intenţii".

"Eu am crezut că memoria rămâne măcar şase luni, dar văd că memoria nici măcar două săptămâni nu rămâne", a mai afirmat şeful DSU. El a spus că există "inclusiv grupuri organizate" care fac "băşcălie" de măsurile luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenzi coronavirus masca Raed Arafat stare de alertă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H